Συκοφαντίες κατά του σ. Παύλου Αντωνόπουλου

Συκοφαντίες κατά του σ. Παύλου Αντωνόπουλου

Στις 18 Απριλίου 2013 εκδικάστηκε η αγωγή του συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ Παύλου Αντωνόπουλου κατά του πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου και του τηλεοπτικού συνεργάτη του Σπίνου.

Η υπόθεση έχει την αφετηρία της στα γεγονότα της 22ας Φλεβάρη 2011.

Μετά από μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία εκείνη την ημέρα, που κατέληξε σε σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής, ο τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος σε δυο συνεχόμενες εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού του ΛΑΟΣ ΤΗΛΕ ΣΙΤΥ στις 1 και 2 Μαρτίου του ίδιου έτους προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια κατά του γνωστού συνδικαλιστή και αγωνιστή της Αριστεράς (και μέλους του ΝΑΡ) Παύλου Αντωνόπουλου. Συγκεκριμένα, αντιστρέφοντας  την πραγματικότητα παρουσίασε ένα Video που εμφάνιζε τον Παύλο Αντωνόπουλο να προσπαθεί να απομακρύνει και να προστατέψει διαδηλωτές από την περιοχή της σύγκρουσης και αντιστρέφοντας εντελώς αυθαίρετα τα γεγονότα, παρουσίασε τον Π. Α. ως υποκινητή των διαδηλωτών σε πράξεις βίας κατά του Κοινοβουλίου και των αστυνομικών δυνάμεων.

Ανάμεσα σε διάφορα συκοφαντικά και εμετικά -μπλεγμένα με τη διαφήμιση βιβλίων προς  πώληση- ο γκεμπελίσκος που έχει μάθει από το δάσκαλό του το «συκοφάντησε, συκοφάντησε κάτι θα μείνει» ζήτησε την απόλυση του Παύλου Αντωνόπουλου από το λύκειο που διδάσκει. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες προχώρησε σε ερώτηση προς την τότε Υπουργό Παιδείας Διαμαντοπούλου με αυτό το αίτημα.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει από να προστατεύει τους αγωνιστές από τις άθλιες προβοκάτσιες των ακροδεξιών και από την άλλη να χτίζει μέτωπα πάλης για να τσακίσει τις φασιστικές και ακροδεξιές πρακτικές.

Νέα Προοπτική τεύχος#548# Σάββατο 20 Απριλίου 2013