Συλλήψεις της αστυνομίας σε διαμαρτυρία Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συλλήψεις της αστυνομίας σε διαμαρτυρία Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων


Την Παρασκευή 18/1 μια ομάδα δέκα Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων μαζί με τον καθηγητή Παύλο Αντωνόπουλο, συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπο της Κίνησης για τις λαϊκές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την αντιφασιστική πάλη, βρέθηκαν έξω από την Τούρκικη Πρεσβεία όπου και διαμαρτυρήθηκαν για λίγα λεπτά της ώρας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της επιχείρησης που διεξαγόταν σε αρκετές πόλεις της Τουρκίας με συλλήψεις πάνω από 100 δικηγόρων, συνδικαλιστών και άλλων αγωνιστών. Μετά από την ολιγόλεπτη αυτή διαμαρτυρία και ενώ είχαν αποχωρήσει από το χώρο της Πρεσβείας περικυκλώθηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ και χωρίς καμιά εξήγηση συνελήφθησαν όλοι και διακομίστηκαν στη Γενική ασφάλεια ΓΑΔΑ. Εκεί κρατήθηκαν για αρκετές ώρες, χωρίς να τους δοθεί η οποιαδήποτε δικαιολογία για τη σύλληψή τους.

Είναι εμφανές ότι υπήρξε συνεργασία της Τουρκικής Πρεσβείας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια. Το αστυνομικό κράτος που χτίζεται για να θωρακίσει το αντιδραστικό, αντεργατικό και αντιλαϊκό καθεστώς της σύγχρονης αστικής τάξης, δείχνει όλο και πιο καθαρά το πρόσωπό του. Ούτε και η ελάχιστη διαμαρτυρία δεν είναι ανεκτή στο καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Η Κίνηση για τις λαϊκές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την αντιφασιστική πάλη καταγγέλλει την απόλυτη αυθαιρεσία του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της Τροϊκανής Κυβέρνησης της ΕΕ, των μνημονίων και του ΔΝΤ και καλεί σε συσπείρωση όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για την υπεράσπιση των ταξικών και δημοκρατικών μας ελευθεριών και παράλληλα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των τούρκων και Κούρδων συλληφθέντων στην Τουρκία.