Συμβολή Τσίπρα στην αγιογραφία του Καραμανλή

Συμβολή Τσίπρα στην αγιογραφία του Καραμανλή

 

Ένας μετά τον άλλο παρέλασαν οι πολιτικοί αρχηγοί από το πόντιουμ του Μεγάρου Μουσικής, την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στην εκδήλωση του ιδρύματος Καραμανλή.

Oι ομιλητές έβαλαν την πινελιά τους στη φιλοτέχνηση της αγιογραφίας του Κ. Καραμανλή. Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος, Κουβέλης, αλληλοϋποβλέποντες ο ένας τον άλλο ήταν εκεί για να συμβάλουν στην αγιογραφία του «Εθνάρχη».

Νομίζουν πως με το πολύ πες πες θα ξεχάσουμε τον βίο και πολιτεία του Κ.Καραμανλή. Το τι σημαίνει δεξιά. Τη βία και νοθεία της δεκαετίας του ’50, τη ρεμούλα με τα «έργα» που κατέστρεψαν την Αθήνα, το καθεστώς δεξιάς αυταρχίας μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας (εναντίον της οποίας δεν κούνησε το δακτυλάκι του).

Το καινούργιο στο φετινό λιβάνισμα του Καραμανλή είναι η προσωπική συμβολή του Τσίπρα. Δεν είναι απλώς ό,τι είπε στο Μέγαρο που κυριολεκτικά είναι σκουπίδια για έναν αριστερό. Η ίδια η παρουσία του ήταν το μήνυμα. Κάτω από την επιμελώς φιλοτεχνημένη εικόνα του ψευτο-εθνάρχη το μήνυμα του Σύριζα και προσωπικά του Τσίπρα και της ομάδας συμβούλων του είναι : είμαστε μαζί, είμαστε όλοι μέρος του πολιτικού συστήματος «της δημοκρατίας», της διαβρωμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας του σήποντος καπιταλισμού.

Kαθώς οι προοπτικές κατάρρευσης της κυβέρνησης Σαμαρά δεν έχουν εκλείψει, και αντίθετα, με την προοπτική της αποτυχίας του Mνημονίου 3 πολλαπλασιάζονται, η κυρίαρχη τάξη και ο «διεθνής παράγων» διερευνά εναλλακτικές λύσεις. Στις HΠA, τη Γερμανία και στο Mέγαρο Mουσικής ο σύντροφος Aλέξης δίνει πιστοποιητικά σοβαρότητας… στη μελλοντική διαχείρηση της αστικής κυριαρχίας. Στα χνάρια του Λεωνίδα Kύρκου και του Xαρίλαου Φλωράκη…

Θ.K.

 

 

Νέα Προοπτική τεύχος#545# Σάββατο 9 Μαρτίου 2013