Συντρίψτε τους ναζί!

Συντρίψτε τους ναζί!

Μετανάστες εργάτες, νεολαίοι, προεκλογικά περίπτερα, στέκια, μέλη και στελέχη των αριστερών οργανώσεων και της αναρχίας, έχουν μπει στο στόχαστρο της «χρυσής αυγής».

Αποχαλινωμένοι από την ανοχή της αστυνομίας (ένα μεγάλο μέρος της οποίας ψηφίζει τους φασίστες, ένα άλλο είναι οργανωμένο σε αυτήν και η τεράστια πλειοψηφία υποστηρίζει τις θέσεις τους), οι φασίστες έχουν πολλαπλασιάσει τα θρασύδειλα χτυπήματά τους. Έτσι σε διάστημα λίγων εβδομάδων πολλά είναι τα κρούσματα που έχουν σημειωθεί. Οι περισσότερες επιθέσεις μένουν αναπάντητες ενώ σε άλλες περιπτώσεις και μόνο η  ανακάλυψη των φασιστών από αντιφασίστες προκαλεί άμεση αποτελεσματική αντίδραση (όπως στην Πάντειο ή την ΑΣΟΕΕ στις 7 Ιούνη και τις 25 Μάη αντίστοιχα).

Η φασιστική βία δεν είναι τυφλή αλλά ταξική και αντικομμουνιστική. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του Περάματος, του Πειραιά και της Αγίας Παρασκευής.

Στο Πέραμα την Τρίτη 12 Ιούνη στις τρεις τα ξημερώματα μια ομάδα 20 (!!) φασιστών πήγαν στην περιοχή με μηχανές,  εισέβαλλαν στο σπίτι 5 μεταναστών Αιγύπτιων ψαράδων ξυλοκοπώντας άγρια έναν που δεν πρόλαβε να διαφύγει και σπάζοντας όλο το σπίτι. Σε απάντηση στο χτύπημα το Σάββατο 16 Ιούνη οργανώθηκε δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Πέραμα με πάνω από 600 αντιφασίστες διαδηλωτές. Στη διαδήλωση -στην οποία υπήρχαν αρκετοί μετανάστες από την περιοχή- συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις καθώς και σύντροφοι του ΕΕΚ. «Φυσικά», 4 διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν εκεί.

Στην Αγία Παρασκευή την Τρίτη 12 Ιούνη, κατά τις 10 το βράδυ, κάποιοι φασίστες άρχισαν να φωνάζουν “κομμούνια θα πεθάνετε”.  Ήταν 3  άτομα και είχαν μαζί τους ένα σκύλο pitbull. Τραυμάτισαν σοβαρά με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο το δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ Γ. Τσιμπουκάκη και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι στην πρόταση των άλλων αριστερών οργανώσεων για την πραγματοποίηση αντιφασιστικής πορείας καταδίκης του γεγονότος, το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση με την οποία καλούσε σε ψήφο στο ΚΚΕ αρνούμενο να κάνει οτιδήποτε άλλο για να καταγγείλει το χτύπημα εναντίον μέλους του. Τελικά την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή αντιφασιστική πορεία περίπου 150 ατόμων στην οποία συμμετείχαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σύντροφοι του ΕΕΚ καθώς και αναρχικοί.

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει σε πολλούς κατοίκους των Άνω Λιοσίων η λειτουργία γραφείων της χρυσής αυγής τις τελευταίες εβδομάδες. Την Παρασκευή 15 Ιούνη οργανώθηκε συγκέντρωση και πορεία με πρωτοβουλία μιας τοπικής αναρχικής συλλογικότητας και άλλων στεκιών από την ευρύτερη περιοχή. Η διαδήλωση των περίπου 200 ατόμων ξεκίνησε έξω από τον προαστιακό και πορεύτηκε με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία των Λιοσίων όπου βρίσκονταν στα γραφεία τους καμιά 20αριά  φασίστες. Πριν όμως η πορεία προλάβει να προχωρήσει λίγα μέτρα, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχτηκαν μην επιτρέποντας τη συνέχιση της διαδήλωσης. Τελικά η διαδήλωση συνεχίστηκε φτάνοντας 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία, την ίδια στιγμή που ένα αμάξι εξόπλιζε τους φασίστες με ρόπαλα. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, περίπου 25-30 μηχανοκίνητοι φασίστες κατέβηκαν με λοστούς και σουγιάδες στην πλατεία απειλώντας όσους βρίσκονταν στα αριστερά εκλογικά περίπτερα.

Τέλος, την Κυριακή 17 Ιούνη το βράδυ, ομάδα 20-25 φασιστών σταμάτησαν μπροστά από το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλά μέλη και φίλοι του. Όταν διαπίστωσαν την παρουσία φασιστών άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα και οι φασίστες τους επιτέθηκαν χτυπώντας στο κεφάλι πολύ σοβαρά το δημοτικό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Καρδαρά. Το γεγονός έγινε λίγα μέτρα κοντά από το αστυνομικό μέγαρο.

Για το ΕΕΚ είναι σαφές ότι η είσοδος των φασιστών στο κ(υ)νοβούλιο είναι προϊόν της σήψης της ελληνικής αστικής δημοκρατίας. Είναι επίσης σημάδι της πόλωσης στην κοινωνία σα μια απόπειρα της άρχουσας τάξης να χτυπήσει προληπτικά την κυοφορούμενη κοινωνική επανάσταση. Ένα θεωρητικό και πολιτικό ξεκαθάρισμα για το χαρακτήρα της πάλης για τη συντριβή του φασισμού σε συνθήκες πρωτοφανούς παγκόσμιας καπιταλιστικής χρεοκοπίας πρέπει να γίνει γρήγορα. Ομάδες Εργατικής Άμυνας ενάντια στους φασίστες και ένα Ενιαίο Εργατικό Αντιφασιστικό Μέτωπο πρέπει να κτιστεί.

Ε.Α

Νέα Προοπτική τεύχος #529# Σάββατο 23 Ιουνίου 2012