Τουρκία: Συλλήψεις αγωνιστών

Τουρκία: Συλλήψεις αγωνιστών

Δυο σύντροφοι φοιτητές συνελήφθησαν για αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους του Iκονίου και προφυλακίστηκαν. Οι δυο νεαροί φοιτητές κατηγορούνται για συνθήματα που έγραψαν ενάντια στο κατασταλτικό σύστημα στα πανεπιστήμια. H αστυνομία τους κατηγορεί ότι υπέγραφαν τα συνθήματα στο όνομα παράνομης οργάνωσης.

Ως είθισται, στην Τουρκία η προφυλάκιση γίνεται ως «προληπτικό μέτρο». Aυτό σημαίνει ότι μέχρι τη δίκη θα περάσουν αρκετούς μήνες στις φυλακές.

O ένας εκ των συλληφθέντων, ο Aλί Kιλίτς, είναι μέλος του DIP (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα), ενώ ο Σερβέτ Γιλίζ είναι συμπαθών. O Aλί Kιλίτς έκανε πολύ καλή πολιτικο – οργανωτική δουλειά στην αντιδραστική πόλη Iκόνιο της κεντρικής Aνατολίας.

Οι σύντροφοι ζητάνε την αλληλεγγύη όλου του κινήματος. Δεν ζητάνε επίσημες ανακοινώσεις προς τις αρχές, όσο γράμματα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους συντρόφους. H διεύθυνση για να στέλνονται τα γράμματα είναι:

DIP Genel Merkezi

Konur Sokak, No 14/19

Kizilay Cankaya

Ankara, Turkey

Οι επιστολές πρέπει να απευθύνονται στον Aλί και/ή στον Σερβέτ, αλλά όποιος γράφει να έχει υπ’ όψιν ότι τα γράμματα διαβάζονται πρώτα από τους δεσμοφύλακες.