Το καμίνι του Αυγούστου και ο καμμένος Καμίνης

ΤΟ ΚΑΜΙΝΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

 

Το Σάββατο 18 Αυγούστου εν μέσω καύσωνα σε μιά άδεια Αθήνα ο δήμαρχος  Καμίνης έστειλε τα ΜΑΤ και την αστυνομία στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Οι δυνάμεις καταστολής περικύκλωσαν το διατηρητέο ανοιχτό κτήριο που αποτελεί ένα δραστήριο ελεύθερο πολιτιστικό χώρο, και που εκείνη την ώρα  υπήρχαν λίγοι βιοκαλλιεργητές..

Είναι πασίγνωστο  πως η Αγορά ήταν ανοιχτή στους πάντες αφού υπήρχαν τρεις σταθερές εκδηλώσεις την εβδομάδα (δύο συλλογικές κουζίνες και αγορά βιοκαλλιεργητών) καθώς και πολλές άλλες δραστηριότητες, που τον Αύγουστο είναι λιγότερες .

Στο χώρο έχουν γινει εκατοντάδες συζητήσεις και εκδηλώσεις με ευθύνη της αυτοδιαχειριζόμενης συνέλευσης

Πριν έξι χρόνια,  δόθηκε ένας  μεγάλος αγώνας  για  να μην κατεδαφιστεί και στη θέση της να ανεγερθεί πολυώροφο γκαράζ. Στην Αγορά εκτος από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, συνελεύσεις επιτροπών λειτουργούσε και σχολείο για τους μετανάστες.

Ο Αύγουστος φαίνεται πώς εκτός από τον καύσωνα  έκανε στάχτη ότι είχε απομείνει από το «ανθρωπιστικό προφίλ»  του πρώην συνήγορου του πολίτη που μαζί με τα ΜΑΤ είχε τόσο φόρτο εργασίας με την αγορά της Κυψέλης και το ρατσιστικό πογκρόμ του «ξένιου Δια» που… δεν του έμεινε χρόνος για την  συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής  (ΠΕΔΑ) στις 22/8  όπου όλοι οι αιρετοί συζητούσαν αγωνιωδώς την κατάρευση των δήμων λόγω των μνημονιακών περικοπών.

Γ.Μ.

 

 Νέα Προοπτική τεύχος #532# Σάββατο 1 Αυγούστου 2012