Υπόθεση Πέτρου Καπετανόπουλου: Έφυγε το κακούργημα

Υπόθεση Πέτρου Καπετανόπουλου: Έφυγε το κακούργημα

 

Μια πρώτη θετική εξέλιξη γνώρισε η υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου πριν δύο εβδομάδες περίπου.

Με το υπ. αριθμ. 805/2013 βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφασίστηκε η απαλλαγή του Πέτρου Καπετανόπουλου του από την κακουργηματική κατηγορία της “συνέργειας σε ληστεία”.

Η κατηγορία αυτή προήλθε λόγω του γεγονότος ότι ο Καπετανόπουλος διαμαρτυρήθηκε, βλέποντας κάτω από το σπίτι του να βασανίζεται ένας -φερόμενος ως κλέφτης…- μετανάστης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ

Η απαλλαγή της κακουργηματικής κατηγορίας οριστικοποιεί την απαλλαγή του Καπετανόπουλου από την μόνη κακουργηματική κατηγορία –που εντελώς ανυπόστατα του αποδόθηκε – και αποσοβεί τον κίνδυνο να τεθεί σε προσωρινή αργία –σύμφωνα με το άρθρο 103 του Υπαλληλικού Κώδικα όπως ισχύει σήμερα με το Μνημόνιο 3. Ωστόσο,  παραμένει η “πλημμεληματική” κατηγορία της “αντίστασης κατά της αρχής” μιας και η διαμαρτυρία του Καπετανόπουλου θεωρήθηκε και… αντι – κρατική στάση εκτός από… συνέργεια σε ληστεία. Αυτό σημαίνει πως ακόμα δεν αποκλείεται η απόλυση του Καπετανόπουλου ως επίορκου στα πλαίσια του προγράμματος κινητικότητας – απολύσεων 25.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014 .

Ειδικά, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας που μεταξύ άλλων προβλέπει την απόλυση 14.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κανένα εφησυχασμό σε όσους έχουν συμπαρασταθεί στον Πέτρο Καπετανόπουλο και γενικότερα στο κίνημα.

Το Σάββατο 20 Απρίλη, 12 το μεσημέρι, στην πλατεία του Μοναστηρακίου έχει προγραμματιστεί από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης συγκέντρωση – μικροφωνική. Ο αγώνας για την αθώωση – δικαίωση του Πέτρου Καπετανόπουλου συνεχίζεται.

Δ.Κ.

Νέα Προοπτική τεύχος#548# Σάββατο 20 Απριλίου 2013