Φασίστες δολοφονούν μετανάστη εργάτη!

Φασίστες δολοφονούν μετανάστη εργάτη!

Μαζική απάντηση στους δρόμους των Πετραλώνων

Ξημερώματα Πέμπτης 17/1 στα Πετράλωνα, σημειώθηκε άλλο ένα κρούσμα άνανδρης δολοφονικής ρατσιστικής βίας. Ένας 26χρονος Πακιστανός μαχαιρώθηκε πισώπλατα από δύο Έλληνες (Eλληναράδες) 24 και 29 χρονών. Ο άτυχος μετανάστης υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι δράστες, φυσικά, τράπηκαν σε φυγή με τη μηχανή στην οποία επέβαιναν, για να συλληφθούν αργότερα στο Σύνταγμα. Στην αρχή οι ίδιοι δήλωσαν στις αρχές ότι απλά το θύμα τούς έφραζε το δρόμο με το ποδήλατο του(!). Αυτό το σενάριο προβλήθηκε για ώρες από κράτος και ΜΜΕ σε μια προσπάθεια συγκάλυψης. Όπως ανακοίνωσε αργότερα η αστυνομία, ο 29χρονος είναι πυροσβέστης, ενώ στο σπίτι του 25χρονου βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής, σιδερογροθιές, στιλέτα, πιστόλι αερίου κλπ.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και κάλεσαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη στις 18:00. Κάλεσαν, η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το στέκι Αντίπνοια, η Πρωτοβουλία Καλλιθέας ενάντια στο Φασισμό και τη ρατσιστική βία, η Λαϊκή Συνέλευση Πετραλώνων και φυσικά το EEK. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Άνω Πετραλώνων, μια πορεία μαζική (1.000+ άτομα) και δυναμική, που διατράνωσε σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι στα Πετράλωνα, μια γειτονιά εργατική και με επαναστατική παράδοση, δε χωράνε οι φασίστες και οι θρασύδειλες τακτικές τους.

Το ΕΕΚ συμμετείχε στη συγκέντρωση και πορεία, συνδέοντας τη δολοφονία με την όλη πρακτική των φασιστών και εν συνεπεία του κράτους και προπαγανδίζοντας την αυτοοργάνωση σε κάθε γειτονιά των καταπιεζόμενων σε ομάδες αυτοάμυνας, την πάλη για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή του αστικού κράτους και των φασιστικών του συμμοριών.

Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα πρόσωπα των δραστών δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα. Έχουν ασυλία, ως κομμάτι του συστήματος σε κρίση, ως μαντρόσκυλά του που στόχο έχουν να σπείρουν το φόβο σε κάθε καταπιεζόμενο.

Γ. Σιμ

 

Νέα Προοπτική τεύχος#542# Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013