Ίλιον:
 Αγώνας για να μην κλείσει το ΙΚΑ

Ίλιον:
 Αγώνας για να μην κλείσει το ΙΚΑ

Σε νέα φάση μπαίνει ο αγώνας των κατοίκων στο Ίλιον προκειμένου να μην συγχωνευθεί το τοπικό παράρτημα του ΙΚΑ με εκείνο των Αγ. Αναργύρων.

Ορόσημο αποτελεί η σύσταση του συντονισμού μεταξύ όλων των δημοτικών παρατάξεων υπό τον δήμαρχο της πόλης, μετά από την… πίεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αριστερών δυνάμεων της πόλης.

Επί εβδομάδες το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης και η Επιτροπή Κατοίκων που είχε ειδικά συσταθεί για να μην κλείσει το τοπικό  ΙΚΑ αγωνίστηκαν για να μην υποβαθμιστεί παραπέρα η δημόσια υγεία των ασφαλισμένων δημοτών.

Ωστόσο, εξαρχής οι παραπάνω δυνάμεις που πρόσκεινται στο νεοσύστατο “σχέδιο Β” υπό τον Αλέκο Αλαβάνο (οι επικεφαλής του Αριστερού Σχήματος είναι στελέχη της “Αριστερής Παρέμβασης”, της διάσπασης δηλαδή της ΚΟΕ),  στο ΣΥΡΙΖΑ (ο ΣΥΝ είχε στηρίζει Αριστερό Σχήμα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) και της ευρύτερης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (πλην ΕΕΚ) είχαν θέσει σαν στόχο, όχι μόνο να μην κλείσει το ΙΚΑ, αλλά ταυτόχρονα να τεθεί επικεφαλής του αγώνα αυτού ο ίδιος ο δήμαρχος, Νίκος Ζενέτος, ο οποίος στηρίζεται από το… ΠΑΣΟΚ. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι το κόμμα του Ζενέτου είναι καθ’ όλα υπεύθυνο για την αθλιότητα που βιώνει ο πληθυσμός αυτής της χώρας, μαζί και του δήμου Ιλίου. Μέλος του ΠΑΣΟΚοκρατούμενου δημοτικού συμβουλίου στο Ίλιον υπέγραψε, εξάλλου, το λουκέτο του ΙΚΑ – Ιλίου σαν υποδιοικητής του ΙΚΑ και, παρόλα, αυτά παρέμεινε στη θέση του!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚικού και νεοδημοκρατικού συνδυασμού κατέχουν πάνω από το 70% των θέσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τις υπόλοιπες κατέχουν οι συνδυασμοί του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) και του ΣΥΡΙΖΑ-Σχέδιου Β. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τις παραπάνω αριστερές δυνάμεις να θέσουν επικεφαλής του αγώνα των κατοίκων, στον οποίο οι ίδιοι πρωτοστατούν, τους εκπροσώπους των αστικών Μνημονιακών κομμάτων στο Ίλιον.

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Ιλίου, συμμετείχε στον αγώνα για να μην κλείσει το τοπικό ΙΚΑ, στους καθημερινούς αποκλεισμούς προκειμένου να μη γίνει μετακόμιση, καθώς και στις λαϊκές συγκεντρώσεις έξω από το δημαρχείο. Ωστόσο τάσσεται κατά του διαπαραταξιακού και… δια-ταξικού συντονισμού μεταξύ των ασφαλισμένων εργατών στο ΙΚΑ και των αριστερών δυνάμεων από τη μια μεριά και των αστικών μνημονιακών σχηματισμών υπό τον Δήμαρχο από την άλλη. Χρειάζεται ο, από τα κάτω, συντονισμός των εργατικών δυνάμεων για να μην περάσουν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα και όχι η μαχητική ενσωμάτωση στην τοπική αστική κυβέρνηση.

Δ.Κ.

Νέα Προοπτική τεύχος#549# Σάββατο 18 Μαΐου 2013