Θεσσαλονίκη: ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ  ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο

Απαίτηση  για οργάνωση γενικής πολιτικής  απεργίας διαρκείας

 

Θεσσαλονίκη

Στα πλαίσια της γενικής  απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου ενάντια στις απολύσεις καθηγητών, δημοτικών υπαλλήλων και σχολικών φυλάκων στην Αθήνα  και σ’ όλες  τις μεγάλες πόλεις της χώρας οργανώθηκαν απεργιακές  συγκεντρώσεις και πορείες.  Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεχώριζε  για τη μαζικότητά της.

Στη Θεσσαλονίκη, με την ΕΡΤ- 3 στο επίκεντρο (καθώς μπροστά στο κατειλημμένο της κτίριο καλούσαν τόσο οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ όσο και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία), αλλά και με πολύ λιγότερο κόσμο απ’ όσο οι ανάγκες απαιτούσαν, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 16/7 στην Θεσσαλονίκη.

Τα μπλοκ του Συντονισμού Σωματείων βάσης, Εργαζομένων, Ανέργων και Συλλογικοτήτων που καλούσε σε ανεξάρτητη από τους γραφειοκράτες ταξική απεργιακή συγκέντρωση, ξεκίνησαν από την Καμάρα και με πορεία κατευθύνθηκαν και αυτά στην ΕΡΤ-3. Στο κάλεσμα του Συντονισμού ανταποκρίθηκαν το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, το Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων αλλά και εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, στην Ραδιοφωνία και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Από τον χώρο του τηλεοπτικού σταθμού ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ δεν έλειψαν και μικροεντάσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και Δημοτικούς Αστυνόμους οι οποίοι επιχείρησαν να παρεισφρήσουν -εν πλήρη περιβολή- σε διάφορα μπλοκ για να διαδηλώσουν ενάντια στις απολύσεις τους.

Μετά το τέλος της πορείας το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και μέλη του Συντονισμού πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ταχυφαγείον  “Ζωή και Κότα” το οποίο απέλυσε τρεις διανομείς, επειδή ζήτησαν να τους καταβληθεί δώρο του Πάσχα και στο οποίο έχουν κάνει επανειλημμένα την εμφάνισή τους αναγνωρισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, σε μια (μάταιη πέρα για πέρα) προσπάθεια του ιδιοκτήτη να τρομοκρατήσει τα μέλη του Σωματείου και τους αλληλέγγυους και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

Βάγιος Τζαχρήστας

 

 

 

Νέα Προοπτική τεύχος#553# Σάββατο 20 Ιουλίου 2013