1.5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ-Πανηγυρίζουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια για τα F 16: νέα λεηλασία του εργαζόμενου λαού μας

Μείωση Συντάξεων το 2019
Μείωση Αφορολόγητου το 2020
Με έκτακτο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στο κλείσιμο της συμφωνίας για τα F16.

Πιο συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ  που πραγματοποιήθηκε το πρωϊ του Σαββάτου εγκρίθηκε η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό των F-16.
Η συμφωνία προβλέπει εκσυγχρονισμό 85 αεροσκαφών F-16.
Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια επιχειρούν να ωραιοποιήσουν την ολέθρια για τον λαό μας συμφωνία επαναλαμβάνοντας ότι “πηγές του ΥΠΕΘΑ αναφέρουν η πρόταση που έφθασε χθες στην Αθήνα ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές απαιτήσεις σ΄ ότι έχει να κάνει με τις δόσεις μέχρι το 2021”.εμπαίζει τον λαό μας με το ύψος του τιμήματος που καταβάλλει, το ύψος της προκαταβολής και τους χρόνους παράδοσης των αεροσκαφών.
Προπαγανδίζει ότι τι τίμημα που διαπραγματεύτηκε είναι 1,2 δις $ και όχι 1,5 δις $, κρύβοντας ότι τα υπόλοιπα  300 εκ $ είναι για την απαραίτητη υποστήριξη των αεροσκαφών!!!
Είναι χαρακτηριστικό του σόου της προπαγάνδας ότι ενώ προβάλλονται οι “εθνικές ανάγκες και η τουρκική επιθετικότητα”, στην πραγματικότητα το πρώτο εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος θα παραδοθεί το 2021 και η διάρκεια του προγράμματος εκσυγχρονισμού θα είναι 10ετης!
Καταλαβαίνουμε επομένως ότι ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκρύπτει γενικότερους σχεδιασμούς του ελληνικού καπιταλισμού με τον καθορισμό της ενέργειας-πολέμου ως πυλώνες της καπιταλιστικής ανασυγκρότητσης (οι ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες διεκδικούν το 15-30 % των τεράστιων πολεμικών συμβολαίων), τις ανάγκες του ελληνικού κράτους να κατοχυρώσει τον περιφερειακό του ιμπεριαλιστικό ρόλο σε Βαλκάνια-Ανατολική Μεσόγειο κλπ σε βάθος χρόνου και να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου -με ιδιαίτερη στόχευση στο ενεργειακό πεδίο- διαμέσου της προνομιακής σχέσης με τις ΗΠΑ και τους πολεμικού άξονες μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Ο Ταξικός πόλεμος που διεξάγει ο κόσμος του πλούτου ενάντια στους εργαζόμενους αλληλοσυνδέεται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.
Δίνουν 1,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ για τα f16.
Aγοράζουν από τους Γάλλους Φρεγάτες-Κορβέτες αξίας 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
Αγοράζουν-εκσυγχρονίζουν Πυραύλους στρατηγικά όπλα αξίας 1,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.
Είναι αδίστακτοι.
Τα χρήματα αυτά είναι νέοι φόροι εις βάρος του λαού ενώ περικόπτουν μισθούς-συντάξεις-κοινωνικά επιδόματα.
Μιλούν για μπάνκα 8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ από τα έσοδα των κρατικών ομολόγων που παρακρατούν οι ξένες τράπεζες-ευρωπαϊκά κράτη λόγω των Μνημονίων.
Είναι τα χρήματα που παρήγαγαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ χρεώνοντας στον λαό μας την Χρεοκοπία τους, οδηγώντας μας στη φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση, προκαλώντας χιλιάδες αυτοκτονίες, κλέβοντας τα σπίτια του λαού.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
Πρέπει τώρα το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει μαχητικές πρωτοβουλίες εναντίον των εξοπλισμών.
Σοβαρό μερίδιο ευθύνης φέρει και το ΚΚΕ το οποίο προβάλλει μονοδιάστατα την “τουρκική επιθετικότητα” και όχι τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και τα επίδικα του, μιλά για τις ελλείψεις σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό στρώνοντας το δρόμο των εξοπλισμών, αντί να συμβάλει με ενωτικό πνεύμα στην ανάπτυξη αντιστάσεων ενάντια στην Μηχανή του Πολέμου, αντί να λαμβάνει μαχητικές πρωτοβουλίες μπλοκαρίσματος των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
      ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου
Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου
Να μπλοκάρουμε όλες τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-Αραβικά κράτη, τη συμμετοχή και τις διευκολύνσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους βάρβαρους πολέμους τους.
Να ακυρωθούν οι συμφωνίες του πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ, ο Άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου.
Απάντηση στον Πόλεμο είναι το εργατικό διεθνιστικό αντικαπιταλιστικό κίνημα που απαιτεί η εποχή μας ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον ιμπεριαλισμό από όπου και αν προέρχεται. Άμεση έξοδος και διάλυση ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ανάληψη δράσεων του αντιπολεμικού κινήματος, για τον αναγκαίο Αντιπολεμικό

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ