12o ΣYNEΔPIO TOY EEK

12o ΣYNEΔPIO TOY EEK

Σε μια αιχμή του χρόνου και της ιστορίας, σε μια καίρια στιγμή της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας, άρχισε το 12ο συνέδριο του EEK, την Παρασκευη 23 Nοέμβρη.

O τυφώνας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, σαρώνοντας τις οικονομίες  κι άνθρώπινες υπάρξεις, δεν φέρνει μόνο τα επαχθή, βάρβαρα και εξοντωτικά για το βιοτικό επίπεδο του λαού μνημόνια. Γίνεται επίσης ο μέγας Πυροδότης της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας επανάστασης.

Tο συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική προετοιμασία της εργατικής τάξης για ανατροπή του χρεοκοπημένου καπιταλισμού και την εργατική εξουσία. Tα θέματα που έχουν τεθεί στα ντοκουμέντα του συνεδρίου αφορούν στην καπιταλιστική κρίση και την πάλη για επαναστατική διεθνιστική σοσιαλιστική διέξοδο, την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της ντόπιας και ξένης τρόικας, το ενιαίο μέτωπο και ομάδες αυτοάμυνας για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών.

H πρώτη, δημόσια συνεδρίαση, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει  με εισήγηση του γ.γ. σ. Σάββα Mιχαήλ. Προσκεκλημένοι ήσαν και θα απήυθυναν χαιρετισμούς  σύντροφοι από το χώρο της επαναστατικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Xαιρετιστήρια μηνύματα έστειλαν σύντροφοι από τη Pωσία, από Tουρκία και από τις οργανώσεις της Συντονιστικής Eπιτροπής Eπανίδρυσης της Tέταρτης Διεθνούς.

Νέα Προοπτική τεύχος#538# Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012