ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 15 ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 15 ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

 

Ήταν μια φανταστική συναυλία. Σε ένα υπέροχο κλίμα μαχητικότητας και  αλληλεγγύης. Πάνω από 8 χιλιάδες  κόσμου συμμετείχαν στην συναυλία αλληλεγγύης στους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ. Μαζί και οι καλλιτέχνες  που έπαιξαν  αφιλοκερδώς. Η  αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών – πόλεμος στον πόλεμο των  αφεντικών!

Οι 15 σύντροφοι είχαν συλληφθεί, κακοποιηθεί και βασανιστεί στη ΓΑΔΑ, από Δελτάδες σε ρόλο «σωματοφύλακα» των φασιστών που επιδίδονταν σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών στη Πλατεία Αμερικής, την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη. Το κράτος προσπαθεί να «εξοντώσει» τους 15, ζητώντας τεράστια ποσά για τις εγγυήσεις.

Στη συναυλία οικονομικής ενίσχυσης, συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Σωκράτης Μάλαμας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιάννης Αγγελάκας και οι Last Drive, ενώ σε όλη την διάρκεια ακουγόντουσαν συνθήματα από το κατάμεστο γήπεδο μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Ενώ το γήπεδο γέμιζε από νωρίς, έξω περίμενε μάταια να μπει μια λαοθάλασσα χιλιάδων αλληλέγγυων αντιφασιστών προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Σαρανταπόρου, στην Πατησίων, και σε όλη τη γύρω περιοχή. Τα συνθήματα «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», «Ένας είναι ο δρόμος λαέ για να νικάς, ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ, ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ» και «Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά», δονούσαν την ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το γήπεδο.

Η συναυλία ήταν καλά περιφρουρημένη, και οι φασίστες και οι δυνάμεις καταστολής δεν τόλμησαν να ξεμυτίσουν.

Τέλος, μαζεύτηκε ένα σημαντικό οικονομικό ποσό για τους συντρόφους, χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι το καθήκον της αλληλεγγύης μας σταματάει εδώ. Μέχρι να ελευθερωθεί κι ο τελευταίος πολιτικός κρατούμενος από τα κελιά του κράτους. Το ΕΕΚ συμμετείχε και στήριξε την συναυλία, με σχετικό πανό και προκήρυξη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 15 και στους 4  αλληλέγγυους που συνελήφθησαν στα δικαστήρια!

 

Άντα Π.

 

ΕΕΚ

Αλληλεγγύη στους 15 Συλληφθέντες Της Αντιφασιστικής Μοτοπορείας

Και στους 4 αλληλέγγυους της συγκέντρωσης στην Eυελπίδων


Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου το κράτος επιτίθεται στην 3η Αντιφασιστική μοτοπορεία δείχνοντας  ξεκάθαρα το πρόσωπό του. Οι μπάτσοι και οι δικαστές στην προσπάθειά τους να περάσουν επιτυχώς τις εξετάσεις τους προς τους ναζίδες της Χ.Α., αλλά και να δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αγωνίζονται για το τί τους περιμένει, προέβησαν στην καταπάτηση όλων των νόμων και δικονομικών διαδικασιών. Οι 15 συλληφθέντες κρατήθηκαν 5 μέρες στα κολαστήρια της ΓΑΔΑ  υπό την συνεχή απειλή της προφυλάκισης εκ μέρους των εισαγγελέων ενώ υπέστηκαν φριχτά βασανιστήρια. Η συγκέντρωση από αλληλέγγυους στα δικαστήρια χτυπήθηκε με αποτέλεσμα άλλες 4 συλλήψεις.

Απέναντι στο κράτος και τα σκυλιά του απαντάμε πως για κάθε αγωνιστή που χτυπάνε θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Τα τάγματα εφόδου της «χρυσής αυγής» σήμερα στο όνομα μιας νέας τάξης πραγμάτων, ξιφουλκούν κατά αγέλες σε μεμονωμένους μετανάστες, εξασκούνται σαν σφαγείς, ετοιμάζονται για το νέο μεγάλο σφαγείο ενάντια στους πεινασμένους, τους καταφρονεμένους, όσους περισσεύουν και δεν έχουν καμία θέση στην σημερινή νέα τάξη που η οικονομική και πολιτική κρίση του καπιταλισμού επιβάλει για την αμφίβολη σωτηρία του.

Η βαρβαρότητα που προετοιμάζεται είναι ο μόνος τρόπος που είχαν και έχουν οι αστοί την εποχή της κρίσης για να προστατέψουν τα συμφέροντα και την εξουσία τους από την εξέγερση των αποκλεισμένων. Γι αυτό και τα κανάλια της διαπλοκής, παρά την κρίση, σπονσοράρουν απλόχερα με πακτωλό τηλεοπτικού χρόνου το τέρας που χρόνια εκκόλαπταν τα υπόγεια της κρατικής ασφάλειας.

Με την βρομιά από τα υπόγεια της κρατικής ασφάλειας, την αγκαλιά των ΜΜΕ και τις ανάγκες ενός συστήματος που καταρρέει θρέφουν το φίδι για να συνεχίσουν να κυβερνούν προστατεύοντας τα συμφέροντά τους. Εθνικισμός, ρατσισμός, αντισημιτισμός, χριστιανισμός και ειδωλολατρία, χρησιμοποιούνται κατά περίσταση για να εξυπηρετήσουν την άνδρωση αυτής της βαρβαρότητας. Η εξάσκηση του τέρατος γίνεται ενάντια σε μετανάστες, οροθετικούς, ομοφυλόφιλους, Εβραίους και εργάτες μα ο στόχος είναι οι κοινωνικές οργανώσεις που διεκδικώντας την ζωή αναγκάζονται να συγκρουστούν με την εξουσία των αστών.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να τους φράξει το δρόμο, σε αυτούς και τα αφεντικά τους, είναι η οργανωμένη δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Μόνο η ενιαία δράση των εργαζομένων μπορεί να τους σταματήσει. Καμιά «αστική νομιμότητα» δεν μπορεί να σταματήσει τους φασίστες. Αυτοί προκύπτουν σαν τα σκουλήκια από το διεφθαρμένο και σάπιο κοινοβουλευτικό σύστημα. Μόνο η εργατική τάξη και ο φτωχός λαός, παλεύοντας με μια επαναστατική πολιτική, μπορεί να συντρίψει τα σκουλήκια μαζί με το σύστημα που τα εκτρέφει. Οι αντιφασιστικές Συνελεύσεις εργαζομένων και ανέργων σε κάθε γειτονιά πρέπει να δημιουργήσουν δομές, π.χ. αντιφασιστικές πολιτοφυλακές, που θα συντρίψουν τον φασισμό και τα «τάγματα εφόδου» του. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνδεθεί με την ταξική πάλη οργανώνοντας  απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις σαν την μόνη απάντηση που πρέπει να τους δώσουμε ανοίγοντας το δρόμο για εργατική εξουσία ενάντια στην δικτατορία του κεφαλαίου. Το δρόμο για την αταξική κοινωνία.

Αντιφασιστικές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά

Αυτοοργάνωση παντού

Γενική Απεργία Διαρκείας

 

 Νέα Προοπτική τεύχος#537# Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012