Την Τετάρτη 15 Ιουνίου ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό των ναζιστών δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Το αντιφασιστικό κίνημα την ημέρα αυτή έχει εξαγγείλει διαδήλωση έξω από το Εφετείο Αθηνών (Λ. Αλεξάνδρας). Οι συνήγοροι της οικογένειας του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα με δήλωσή τους καλούν σε μαζική παρουσία σε αυτή τη μάχη. Στην ίδια δίκη θα συνεκδικαστούν οι υποθέσεις της δολοφονικής επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες και κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Η δήλωση των συνηγόρων αναλυτικά:
Από την σειρά “Ματωμένα Πορτρέτα”,
του Δημήτρη Αστερίου.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 9:00 στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στο πλαίσιο λειτουργίας της οποίας τελέστηκε, μεταξύ άλλων, και η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Η πρωτόδικη απόφαση, αποτέλεσμα πολυετούς και κοπιώδους εργασίας των παραγόντων της δίκης δικαίωσε τα θύματα αλλά και τις φωνές που επί σειρά ετών προειδοποιούσαν για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Από μέρους μας, οι παριστάμενοι προς υποστήριξη της κατηγορίας καλούμαστε εκ νέου να εκθέσουμε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων, έχοντας την πεποίθηση ότι η πρωτόδικη απόφαση θα επικυρωθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Καλούμε και πάλι όσες και όσους διαπνέονται από δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα, να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτή την μάχη.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα:

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος
Χρύσα Παπαδοπούλου
Ελευθερία Τομπατζόγλου
Αργύρης Συρίγος
Μαρίνα Δαλιάνη

Αθήνα, 8-6-2022

Φωτογραφία: Θόδωρος Κουτσουμπός