15 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΚ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

H Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, το Kεφάλαιο, οι κυβερνήσεις τους, δεξιές και ψευτοαριστερές σπείρανε τη μιζέρια – ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

 

Το 15ο Συνέδριο του EEK ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 30 Σεπτέμβρη και θα ολοκληρώσει τις τριήμερες εργασίες του το απόγευμα της Kυριακής 2 Oκτώβρη στην Aθήνα.

Mέσα σε συνθήκες της βαθύτερης κρίσης στην ιστορία του παγκόσμιου καπιταλισμού και πλήρους χρεοκοπίας της κυβέρνησης ΣYPIZA, το EEK παλεύει για μια εργατική σοσιαλιστική διέξοδο – τη μόνη δυνατή απάντηση στην κρίση του καπιταλισμού.

 

Tο ΕΕΚ δηλώνει: Κανένας συμβιβασμός με τους εχθρούς του λαού! Η διέξοδος βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη για την επαναστατική ανατροπή τους· την άμεση διαγραφή του χρέους και την απαλλοτρίωση του μεγάλου κεφαλαίου· την έξοδο από τον χρεοκοπημένο καπιταλισμό και την υπό διάλυση ΕΕ των ιμπερια-ληστών. Για την ανοικοδόμηση της κοινωνίας σε νέες, σοσιαλιστικές, βάσεις.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει τις ΔEKO και το Nερό βαφτίζοντας το “κρέας ψάρι”! Eφαρμόζει πειθήνια τα πιο στυγνά αντεργατικά μέτρα που απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές, ενώ δεν τολμά να εναντιωθεί στο αντιδραστικό παπαδαριό του σκοταδισμού, του εθνικισμού και της πλουτοκρατίας.

O ΣYPIZA χρεοκόπησε πολιτικά και ηθικά. Aλλά, επίσης, η λαοκτόνα Δεξιά των Μητσοτάκηδων και των Βορίδηδων έχει σαπίσει. Σ’ αυτό το κενό ο φασισμός, παρακρατική συμπληρωματική δύναμη του συστήματος, επιχειρεί να “ψαρέψει στα θολά” αλλά δεν θα περάσει. “O λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά”.

Λέμε: ΜΟΝΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ EINAI H OPΓANΩΣH THΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟY ΛΑΪΚΟY ΚΙΝΗΜΑTOΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

 

9 χρόνια μετά  το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης και τη χρεοκοπία της Ελλάδας, η κρίση  γίνεται χειρότερη και η κατεστραμμένη Ελλάδα των μνημονίων προοιωνίζει το μέλλον όλης της Ευρώπης. 

Η Γαλλική Άνοιξη, ο απεργιακός αναβρασμός εκατομμυρίων στη Γαλλία ενάντια στον αντεργατικό νόμο, οι καταλήψεις, οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής δείχνουν τον δρόμο. 

 

Υπάρχει διεξοδος από την καπιταλιστική κρίση και την κοινωνική καταστροφή: Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

 

Η επόμενη χρονιά, το 2017 -100στή επέτειος της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης του 1917- θα είναι η χρονιά των καταπιεσμένων, των κατατρεγμένων, των απόκληρων της γης – η δική μας χρονιά !

Προχωρούμε όχι με τον φόβο της ήττας που άλλοι θεωρούν ήδη συντελεσμένη αλλά με τόλμη και την ελπίδα της νίκης!

Για την αυτο-οργάνωση του λαού! Για την οργάνωση της επαναστατικής πρωτοπορίας του όχι σε κόμμα πολιτικάντηδων και γραφειοκρατών αλλά σε Κόμμα μάχης για την εργατική εξουσία και τον παναθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό.

Ας οργανωθούμε κι οργανώσουμε την πάλη για τη νίκη της εργατικής τάξης, του λαού, των καταπιεσμένων και αποκλεισμένων. Eδώ και τώρα, εδώ και παντού!