Δελτίο Τύπου ΕΙΝΑΠ για το 18 Άνω

ΕΙΝΑΠ
Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18/4/12
Ο στόχος, που για άλλη μια φορά γίνεται το 18 ΑΝΩ, δεν μας εκπλήσσει πλέον. Είναι γνωστό ότι είναι το μοναδικό στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης του ΕΣΥ. Έχει όμως κόστος. Κι ό,τι έχει κόστος για τον κ. Λοβέρδο πρέπει ν’ απαξιωθεί, να συκοφαντηθεί και να διαλυθεί.
Άλλωστε, υπάρχουν και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που περιμένουν χρόνια να καρπωθούν όλο το κομμάτι της απεξάρτησης. Και ο υπουργός Υγείας φαίνεται ότι δεν θέλει να τους απογοητεύσει.
Έτσι, με αφορμή κάποια αναφορά νοσηλεύτριας, γίνεται προσπάθεια να γενικευτεί ένα μεμονωμένο γεγονός και να συκοφαντηθεί το έργο τόσων χρόνων του 18 ΑΝΩ και της επιστημονικής του υπεύθυνης της συναδέλφισσας Κατερίνας Μάτσα, που έχει αφιερώσει τη ζωή της σ’ αυτή την υπόθεση.
Γνωρίζοντας από πολύ κοντά τη δουλειά που γίνεται σ’ αυτή τη Μονάδα Απεξάρτησης, τα χιλιάδες άτομα που έχουν αποθεραπευτεί και είναι πλέον ενεργοί πολίτες, δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ν’ αμαυρώσει το έργο που επιτελείται εκεί, χρόνια τώρα, και θα σταθούμε στο πλευρό θεραπευτών και θεραπευομένων, για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Και θα σταθούμε επίσης και στο πλευρό της  σ. Κατερίνας Μάτσα, που ξέρει να κάνει καλύτερα απ΄ όλα τ’ άλλα ένα πράγμα: να μην αφήνει την ελπίδα να σβήνει.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ                                                                           ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΗΣΙΩΤΗΣ