Καταγγελίες του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Τα ανύπαρκτα μέτρα πυρασφάλειας που απειλούν να επαναλάβουν εκρήξεις όπως αυτής στην Αγχίαλο, καταγγέλλει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Για να καλύψει τις ευθύνες της η κυβέρνηση (ΥΕΘΑ), όπως και τις ευθύνες της ηγεσίας των επιτελείων, ο Μητσοτάκης, μέσω Δένδια, διέταξε έλεγχο των στρατοπέδων από τον Χαρδαλιά (γιατί είναι άχρηστοι η ηγήτορες των Ενόπλων Δυνάμεων;) υπό το “άγρυπνο” μάτι της κάμερας της ΤV. Για να τον αποσύρει αμέσως για να τον βάλει υποψήφιο περιφερειάρχη στη θέση του Πατούλη, που “πάτωσε” στις συνειδήσεις του κόσμου όταν “συνελήφθη” (από τους φακούς των βίντεο να το γλεντάει στο Ζάπειο(!) ακριβώς τις μέρες των καταστροφικών πυρκαγιών. Η ανακοίνωση του Δικτύου Σπάρτακος αναφέρει:

Κωμικοτραγικές δικαιολογίες Κικίλια και αρχηγού Πυρoσβεστικής για τις εκρήξεις στη Ν. Αγχίαλο: «Η φωτιά έτρεχε πιο γρήγορα από τους πυροσβέστες»

Μετά τα πρωτοφανή δραματικά γεγονότα στην Αγχίαλο με τις εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών, που ανέδειξαν τις τραγικές ευθύνες κυρίως των Υπουργών Άμυνας, του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρους και των Επιτελείων, η κυβέρνηση επιχείρησε να αποκρύψει την αποτυχία της πολιτικής της μέσω της ανακοίνωσης μέτρων.

Μεταξύ άλλων, με εντολή του ΥΕΘΑ Ν. Δένδια, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα πραγματοποιηθούν επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας, όπως και ασκήσεις πυρασφάλειας, σε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη τη χώρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας ορίσθηκε ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής Κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και επί τρεις συνεχείς ημέρες.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επισημαίνει τα εξής:

καταρχήν πολλές μονάδες του Στρατού Ξηράς έχουν περάσει πρόσφατα από Επιθεώρηση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού ΓΕΠΣ στρατηγού Σπανού.

Δεν επιθεωρήθηκαν τα μέσα και τα σχέδια Πυρασφάλειας-Πυρόσβεσης;

Επίσης, οι περισσότερες μονάδες έχουν δεχτεί επίσκεψη από τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο, τον ΑΓΕΣ Χουδελούδη, τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, αλλά κυρίως από τον ΥΦΕΘΑ Χαρδαλιά.

Αυτές οι Επιθεωρήσεις και οι Επισκέψεις σήμαιναν τεράστιο κόπο για φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη.

Οι Υπουργοί και οι Στρατηγοί τι έκαναν, τι είδαν κατά τη διάρκεια τους;

Περιορίστηκαν Μόνο στις Δημόσιες Σχέσεις;

Η κατάσταση με την Πυρασφάλεια στις μονάδες είναι Τραγική.

Οι Κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Και κανείς δεν ασχολείται.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στην 194 MLRS στο Λαγκαδά που ανήκει στη Διεύθυνση Πυροβολικού του Γ Σώματος Στρατού.

Πρόκειται για την καλύτερη μονάδα Πυροβολικού τους Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ παρά τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ουσιαστικά μέτρα Πυρασφάλειας δεν ελήφθησαν ποτέ.

Τα Μέσα καταπολέμησης πιθανής Πυρκαγιάς είναι Ανύπαρκτα.

Έχουμε και λέμε:

1. Πυροσβεστικές Φωλιές άδειες

2.Πυροσβεστικοί σωλήνες σάπιοι και άχρηστοι, χωρίς τους αυλούς που πετούν το νερό.

3. οι αντλίες πετρελαίου στο χώρο που εφοδιάζονται τα οχήματα στάζουν.

Το έδαφος είναι ποτισμένο πετρέλαιο και καύσιμα.

4. τα λιπαντικά της μονάδας είναι αποθηκευμένα σε βαρέλια που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο

Πρόσφατα φτάσαμε σε μεγάλες θερμοκρασίες λόγω καύσωνα αλλά στην μονάδα κανείς δεν έκανε τίποτε!

5. στο Πυροσβεστικό όχημα δε λειτουργεί σωστά η αντλία!

Αναρωτιόμαστε, αν όλα αυτά συμβαίνουν στην καλύτερη μονάδα Πυροβολικού του Στρατού Ξηράς τι συμβαίνει στις υπόλοιπες μονάδες;

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;

Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων από το ΓΕΣ και τη Διοίκηση του Γ Σώματος Στρατού.

Από τη Διεύθυνση Πυροβολικού του Γ Σώματος Στρατού φτάνουν συνεχώς καταγγελίες για την ανεμπόδιστη δράση Χουντικών Ακροδεξιών Αξιωματικών που χύνουν εθνικιστικό και Ρατσιστικό Μίσος.

Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com