2 ΝΟΕΜΒΡΗ : Η δίκη του νεοδημοκράτη που διεμβόλισε με αμάξι τη μηχανή του σ. Φοίβου

 

Την Παρασκευή στις 2 Νοέμβρη δικάζεται στο Εφετείο το στέλεχος της ΝΔ που επιτέθηκε στο σύντροφόμας, Φοίβο Χ.Μ. μέλος του ΕΕΚ και της ΟΕΝ, την μέρα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης υπέρ του ΟΧΙ την περίοδο του δημοψηφίσματος του 2015.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες πριν τις παράλληλες συγκεντρώσεις των υποστηριχτών του ΟΧΙ στο Σύνταγμα και αντίστοιχα του ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο κι ενώ η ακροδεξιά και συστημική υστερία βρισκόταν στο ζενίθ.

Ο σύντροφός μας οδηγούσε τη μηχανή του προς μια προγραμματισμένη παρέμβαση υπέρ του ΟΧΙ, στο ύψος του Ledra Marriot στη Συγγρού είχε ένα μικρό διαπληκτισμό με το εν λόγω στέλεχος της ΝΔ καθώς κατέβασε μια αφίσα υπέρ του ΝΑΙ. Στη συνέχεια το στέλεχος της ΝΔ ακολούθησε το σύντροφό μας με το αμάξι του έως και το φανάρι μετά το Καλλιμάρμαρο επί της Β. Κων/νου χωρίς ο σύντροφος να το αντιληφθεί. Αφότου ο σύντροφος προσπάθησε να κατεβάσει άλλη μια αφίσα και ενόσω βρισκόταν στη μηχανή του στο δεξί μέρος του δρόμου, ο νεοδημοκράτης τον διεμβολίζει με ταχύτητα και δολοφονική διάθεση από το αριστερό μέρος του δρόμου! Αποτέλεσμα ο σ. Φοίβος να πέσει στο πεζοδρόμιο και η μηχανή του να σφηνωθεί ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα!

Αμέσως μετά την επίθεση και χωρίς καμία μεταμέλεια ο οδηγός μαζί με με άλλους υποστηρικτές του ΝΑΙ που βρίσκονταν εκεί λόγω της προγραμματισμένης συγκέντρωσης στο Καλλιμάρμαρο επιδόθηκαν σε λεκτικούς τραμπουκισμούς προς το σ. Φοίβο. Γρήγορα έφτασαν στο σημείο και άλλα στελέχη της ΝΔ, μεταξύ αυτών και ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, που επίσης επιδόθηκαν σε τραμπουκισμούς και συνθήματα όπως: «στο Βίτσι και στο Γράμμο σας θάψαμε στην άμμο». Μόνο οι περαστικοί μπόρεσαν να γλιτώσουν το σ. Φοίβο από την μανία των ακροδεξιών της ΝΔ έως ότου φτάσουν στο σημείο και άλλοι σύντροφοι προς υποστήριξη!

Οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί λόγω της συγκέντρωσης δεν προσπάθησαν με κανένα τρόπο να σταματήσουν τους τραμπουκισμούς και να συλλάβουν το νεοδημοκράτη, ενώ δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Ήταν μνημειώδης η αργοπορία της αστυνομίας, έπειτα από αρκετές ώρες, για να καταγράψει το περιστατικό ενώ αστυνομικές δυνάμεις βρισκόντουσαν μόνο μερικά μέτρα από το σημείο!

Σε κάθε περίπτωση η ακροδεξιά υστερία και τα εμφυλιοπολεμικά φαντάσματα που θέλησαν να ξεσηκώσουν η ΝΔ μαζί με όλα τα αστικά κόμματα και τα ΜΜΕ πήρε την απάντησή της την ίδια μέρα με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και αργότερα με το θρίαμβο του ΟΧΙ. Μια δεύτερη απάντηση πρέπει να δωθεί και στο δικαστήριο με την καταδίκη του επίδοξου δολοφόνου για να μην τολμήσει κανένα άλλος παρόμοιου τύπου επιθέσεις στο κίνημα και σε συντρόφους μας!