Ανακοίνωση για την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ 19 Δεκέμβρη

Συνάδελφοι

Ο διαβόητος νόμος 4093 που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, αποψιλώνει τον κόσμο της δουλειάς από τις στοιχειώδεις κατακτήσεις που έθεταν  ένα ελάχιστο όριο στην εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία.

Απελευθερώνει την λύσσα του κεφαλαίου για κέρδος χωρίς κανένα φραγμό υποδουλώνοντας τον γυμνό από δικαιώματα μισθωτό. Καταργεί την Εθνική  Συλλογική Σύμβαση ώστε να μην υπάρχει κανένα όριο στην ληστεία της ανθρώπινης ζωτικότητας. Ο απελευθερωμένος από κάθε νομικό περιορισμό καπιταλισμός αναλώνει πια το ανθρώπινο δυναμικό σαν το λάδι που κινεί τις μηχανές του. Με μια διαφορά: το λάδι κοστίζει και για αυτό έχει θεσπίσει κανόνες για την χρήση του. Ο εργαζόμενος όχι.

Ο σύγχρονος εργαζόμενος, της εποχής που οι μηχανές της ταξίδεψαν στον Άρη, δεν είναι άλλος από τον εξαθλιωμένο που σέρνει με την μυϊκή του δύναμη το καρότσι με τα σκουπίδια που έχουν αξία για την βιομηχανία ανακύκλωσης σαν πρώτη ύλη. Ο άνθρωπος όμως που σέρνει το καρότσι με τα βρώμικα χέρια του και ατέλειωτες ώρες λειώνει στην άσφαλτο της μεγαλούπολης δεν έχει καμιά αξία. Βρίσκεται σε αφθονία μεγαλύτερη και από τα σκουπίδια και για κάθε ζευγάρι χέρια που θα αποσυρθούν (από αδυναμία αρρώστια ή θάνατο) θα βρεθούν πολλαπλάσια να τα αντικαταστήσουν.

Αυτή την πραγματικότητα του σύγχρονου μισθωτού έρχεται να επισφραγίσει ο διαβόητος αυτός νόμος, το 3ο μνημόνιο σε πανεθνική πια κλίμακα και να την επιβάλλει με την σιδηρά φτέρνα των «Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Συνάδελφοι

Η συνδικαλιστική καμαρίλα της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ –  ΔΑΚΕ) απομόνωσαν ορισμένα ζητήματα του Ν. 4093 και άρχισαν ένα αγώνα συνειδητά σπασμωδικό μερικό θορυβώδη και απομονωμένο,  με όρκους και υποσχέσεις πως θα μπλοκάρουν αυτή ή εκείνη την «κακή» πλευρά του νόμου. Ο θόρυβος για αγώνες ενάντια στις απολύσεις και τα δήθεν οργισμένα τηλεοπτικά τερτίπια τους κάλυπταν το έργο του ψυχρού εκτελεστή που έπνιγε στην γέννησή του κάθε αυτοοργανωμένο αγώνα στο δημόσιο. Καλούσαν δήθεν σε καταλήψεις στους δήμους ενώ με συστηματικό τρόπο έσπαγαν τις καταλήψεις ακύρωναν μαζικές συνελεύσεις και σπέρνανε σύγχυση στους εργαζόμενους έχοντας την στήριξη και του ΠΑΜΕ.

Όταν όλα βοούν πως μόνο ένας αγώνας διαρκείας μπορεί να σταματήσει τις απολύσεις και να καταργήσει τα μνημόνια, όταν δεκάδες Γενικές Συνελεύσεις παίρνανε αποφάσεις καλώντας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας αυτοί παραμέριζαν τις διαφορές τους μπροστά στον κοινό εχθρό που ήταν οι αγωνιστικές αποφάσεις των εργαζόμενων, αφήνοντας την κυβέρνηση να αλωνίζει με τα έκτακτα μέτρα και τις «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». Πριν ακόμα κριθεί η μάχη και στεγνώσει το μελάνι με τους ανέξοδους όρκους τους για μπλοκάρισμα των απολύσεων, οι κύριοι αυτοί σάλπισαν οπισθοχώρηση καλώντας σε …δικαστικό αγώνα τους απολυμένους ενάντια σε μια κυβέρνηση εκτάκτων μέτρων.

Συνάδελφοι

Το ΕΕΚ σας καλεί να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Η κυβέρνηση νομοθετεί με έκτακτα μέτρα και «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» παρακάμπτοντας ακόμη και την δωσίλογη πλειοψηφία της βουλής. Δεν υπάρχει όμως χρόνος για χάσιμο. Ο αγώνας για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου. Μόνο έτσι θα ανοίξουμε δρόμο μέσα από τα συντρίμμια της κρίσης του καπιταλισμού.

  • Να απαγορευτούν οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα
  • Κάτω η κυβέρνηση έξω η τρόικα. Όχι στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες των αριστερών διαχειριστών της κρίσης
  • Να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι
  • Πλήρης κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων σε παιδεία υγεία αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Αγώνας για την ζωή του λαού – αγώνας για Εργατική Εξουσία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ