26 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

26 χρόνια από την δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

9 Γενάρη του 1991 δολοφονείται ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας από το δεξιό παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Νίκος Τεμπονέρας έπεσε υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των μαθητών και της νέας γενιάς.

26 χρόνια μετά τα στοιχειώδη δικαιώματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας και ολόκληρου του εξαθλιωμένου λαού καταπατούνται καθημερινά στο όνομα της κρίσης, των μέτρων λιτότητας και του χρέους. Νέα μέτρα λιτότητας προετοιμάζονται για το 2018, ενώ η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει την 2η αξιολόγηση, διαπραγματευόμενη το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίαρχα της νέας γενιάς.

Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να παλέψουν για την ανατροπή της κυβέρνησης, εδώ και τώρα, από τα κάτω και τα αριστερά! Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά υποταγμένη στις διαθέσεις των δανειστών και των ντόπιων καπιταλιστών, είναι ταυτόχρονα επικίνδυνη για την εργατική τάξη και την νεολαία, όσο παραμένει στην θέση της. Δεν μπορούμε να περιμένουμε καμιά βελτίωση στην ζωή των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, από μια κυβέρνηση που κρατάει όμηρο ένα 6χρονο παιδί, για να εκδικηθεί και να εκβιάσει αγωνιστές. Χρησιμοποιούν τη ψυχιατρική για να εγκλείσουν ένα 6χρονο παιδί. Στον καιρό του υποταγμένου ΣΥΡΙΖΑ η ένοπλη ατομική βία θεωρείται προφανώς μολυσματική ασθένεια.

Δεν μας τρομοκρατεί η καταστολή τους! Μας εξοργίζει!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε το αντίπαλο ταξικό οδόφραγμα από αυτό για το οποίο θυσιάστηκε ο Τεμπονέρας και ας κάποιοι φωνασκούν περί του αντιθέτου.

Ο Νίκος Τεμπονέρας δεν έπεσε για να βιώνουμε αυτή την καθημερινή αθλιότητα. Δεν έπεσε για να δολοφονούνται καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, στο Αιγαίο, και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν έπεσε για να δολοφονείται καθημερινά το μέλλον και το παρόν της νεολαίας και της εργατικής τάξης.

Τιμάμε την μνήμη των αγωνιστών, παλεύοντας, εδώ και τώρα για την ανατροπή όλων όσων μας καταδικάζουν σε έναν διαρκή αγώνα για επιβίωση. Καρφί και πρόκα, σε κυβέρνηση, κράτος και καπιταλιστές!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣΣ

ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ, 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 6ΜΜ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ