Καταγγέλουμε τη δίωξη των 3 συνδικαλιστών

Καταγγέλουμε τη δίωξη των 3 συνδικαλιστών

Η Εργατική Συνδιάσκεψη του ΕΕΚ καταγγέλλει την καταδίκη των τριών αγωνιστών συνδικαλιστών, Αδαμόπουλου  Νίκου,  Καραγεώργου Βασιλικής και Μαυρουδή Νίκου σε 6μηνη φυλάκιση γιατί στήριξαν με την παρουσία τους τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στον Δήμο Ηρακλείου το 2007.

Η προκλητική συνδικαλιστική δίωξη έρχεται να ορίσει εκ νέου την έννοια που έχουν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η εργατική νομοθεσία οι λαϊκές ελευθερίες έχουν περισταλεί. Μετά την έφοδο των αστυνομικών στην συνδικαλιστική σύσκεψη των πρωτοβάθμιων, μετά τις επιστρατεύσεις σε ΜΕΤΡΟ και ναυτεργάτες, μετά τον ανηλεή ξυλοδαρμό των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ μετά από την συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού εργασίας, μετά την έφοδο σε σπίτια αγωνιστών στην Χαλκιδική με χημικά σε σχολεία, το κράτος των δοσίλογων και των τοκογλύφων απαγορεύει στους συνδικαλιστές ακόμα και να αναπνέουν. Δεν έχει πια σημασία αν είσαι «νόμιμος» ή «παράνομος» για το κράτος έκτακτης ανάγκης. Αυτό που έχει σημασία είναι να στραγγαλιστεί κάθε αντίσταση ακόμα και η πιο στοιχειώδης.

Η αστική δημοκρατία που έβγαλε την μάσκα του δημοκράτη γιατί αισθάνεται ασφυκτικά ακόμη και με το αστικό κοινοβούλιο κυβερνώντας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τώρα βγάζει παράνομη την ίδια την ταξική πάλη με δίκες παρωδίες.

Να είναι σίγουροι όμως οι πολιτικοί εκπρόσωποι των τοκογλύφων, πως οι ταξικοί αγώνες που εξοστρακίζεται με καταδίκες αγωνιστών συνδικαλιστών σε στημένα δικαστήρια πραιτοριανών, θα επιστρέψουν με δεκαπλάσια οργή στους δρόμους και τα εργοστάσια για να λογαριαστούν μαζί τους.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ  
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Εργατική Συνδιάσκεψη του Ε.Ε.Κ.
Αθήνα 31/3/2013

Νέα Προοπτική τεύχος#547# Σάββατο 6 Απριλίου 2013