Αναβλήθηκε για τις 3 Απρίλη η δίκη του σ. Κυριάκου

Αναβλήθηκε για τις 3 Απρίλη η δίκη του σ. Κυριάκου

Παράταση πήρε η αναμονή για το αποτέλεσμα της δίκης του αγωνιστή σ. Κυριάκου Μουτίδη, που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της  21ης Μάρτη στο Β’ τριμελές εφετείο της Λουκάρεως. Η υψηλή κατάταξη στη λίστα με τις εκδικαζόμενες υποθέσεις, «έστειλε» την υπόθεση να εκδικαστεί στις 3 Απριλίου.

Ο σύντροφος Κυριάκος, ιδρυτικό μέλος του ΣΒΕΟΔ και στέλεχος του ΕΕΚ, βρέθηκε φορτωμένος με κακουργήματα μετά την σύλληψη του στην πορεία μνήμης και αγώνα στις 6/12/09, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τότε, οι νεοσύστατες ομάδες Δέλτα και Δίας, είχαν επιτεθεί αναίτια στο σώμα της πορείας εφαρμόζοντας το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» του υπουργού Καταστολής Χρυσοχοΐδη. Με ιδιαίτερο δολοφονικό μένος οι μηχανόβιοι τραμπούκοι της Δέλτα διεμβόλισαν το μπλοκ του ΕΕΚ, τραυματίζοντας παρ’ ολίγον θανάσιμα την Αγγελική Κουτσουμπού με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ένα σωρό κατάγματα σε όλα της τα πλευρά, ενώ έστειλαν και δεκάδες άλλους συντρόφους στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς. Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και στην αυτοάμυνα απέναντι στις φονικές επιθέσεις των μπάτσων από πλευράς της περιφρούρησης του ΕΕΚ, επέφερε ουκ ολίγες συλλήψεις. Άλλοι φορτώθηκαν με πλημμελήματα –όπως ο σ. Θάνος Ζαμπέτης που καταδικάστηκε σε 7 μήνες με αναστολή- κι άλλοι όπως ο Νίκος κι ο Κυριάκος με κακουργήματα, βεβαρυμμένοι μάλιστα με τον λεγόμενο «κουκουλονόμο», για το κράνος που φορούσαν για να προφυλάξουν το κεφάλι τους από σίγουρα κατάγματα.

Την ίδια στιγμή που οι μηνύσεις ενάντια στους μπάτσους για τους πολλαπλούς τραυματισμούς συντρόφων έχουν «κολλήσει» σε κάποιοι συρτάρι, οι σύντροφοι σέρνονται ο ένας μετά τον άλλον στα δικαστήρια –ξεχωριστά, λες και αφορούν διαφορετικά μεμονωμένα περιστατικά- για να τους κρίνει το κράτος-τρομοκράτης που δολοφονεί, καταστέλλει και ψεκάζει με δηλητήρια εργαζόμενους και νεολαία. Κι ενώ ο σ. Νίκος ακόμα δεν έχει δικαστεί, ο σ. Κυριάκος Μουτίδης είχε οριστεί για τις 21 Μάρτη.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες σύντροφοι και αλληλέγγυοι κατέφθασαν στο δικαστήριο για συμπαράσταση στον υπόδικο σύντροφο, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν είναι μόνος του. Σύντροφοι από την αριστερά, την αναρχία και αυτονομία αλλά και από σωματεία και εργατικές συλλογικότητες, όπως ΣΜΤ, ΣΒΕΟΔ, ΣΩΒΑ κ.α., είχαν γεμίσει το χώρο αναμονής έξω από την δικαστική αίθουσα. Τελικά, το ραντεβού ανανεώθηκε ξανά για τις 3 Απρίλη. Να είμαστε όλοι εκεί!

Οι δίκες να γίνουν του κράτους καταδίκες! – Λευτεριά στον σ. Κυριάκο και σε όλους τους συλληφθέντες της 6/12/09!