327 ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Με μια δημόσια συγκλονιστική  επιστολή στους New York Times, 327 επιζώντες του Ολοκαυτώματος και απόγονοί τους καταδικάζουν την στρατιωτική επιχείρηση «Προστατευτική Παρυφή» του Ισραήλ, που ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου με την χερσαία επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας.
Στο συγκλονιστικό κείμενο που φέρει τις υπογραφές των 327 επιζώντων και απογόνων θυμάτων των ναζιστών, καταδικάζεται η «σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα» και γίνεται έκκληση για οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
Αφορμή για την συγγραφή της επιστολής ήταν κείμενο που έγραψε ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης συγγραφέας Ελί Βιζέλ, ο οποίος κατηγόρησε την Χαμάς ότι θυσιάζει παιδιά και συνέκρινε την οργάνωση με τους Ναζί.

Το πλήρες  κείμενο της επιστολής

«Εβραίοι επιζώντες και απόγονοι των επιζώντων και  θυμάτων της ναζιστικής γενοκτονίας καταδικάζουν απερίφραστα τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

«Eμείς, οι Eβραίοι επιζώντες και απόγονοι των επιζώντων και θυμάτων της Nαζιστικής γενοκτονίας απερίφραστα καταδικάζουμε τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και τη συνεχιζόμενη κατοχή και επικοισμό της ιστορικής Παλαιστίνης.
Επιπλέον, καταδικάζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες που παρέχουν χρηματοδότηση στο Ισραήλ για να συνεχίσει την επίθεση, και τα Δυτικά κράτη που χρησιμοποιούν τη διπλωματική ισχύ τους για να προστατεύουν το Ισραήλ από την καταδίκη. Η γενοκτονία αρχίζει με την σιωπή του κόσμου.
»Eίμαστε αναστατωμένοι από την ακραία, ρατσιστική υπανθρωποποίηση των Παλαιστινίων από την ισραηλινή κοινωνία, που απλώνεται σαν πυρετός. Στο Ισραήλ, οι πολιτικοί και οι ειδήμονες των Times of Israel και της Jerusalem Post καλούν ανοικτά σε γενοκτονία των Παλαιστινίων, ενώ οι δεξιοί Ισραηλινοί υιοθετούν νεοναζιστικά σύμβολα.

»Επιπλέον, είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από την κακοποίηση της ιστορίας από τον [νομπελίστα] Elie Wiesel, ο οποίος επιχειρεί από αυτές τις σελίδες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: την γενικευμένη προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και να δολοφονήσει πάνω από 2.000 Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκατοντάδων παιδιών. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς καταφυγίων του ΟΗΕ, κατοικιών, νοσοκομείων και πανεπιστημίων. Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την στέρηση των ανθρώπων από τον ηλεκτρισμό και το νερό.

»Πρέπει να υψώσουμε όλοι τη  φωνή μας και να χρησιμοποιήσουμε την συλλογική μας δύναμη για να βάλουμε τέλος στο ρατσισμό σε όλες του τις μορφές, συμπεριλαμβανομένης και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού.
Kαλούμε σε άμεση άρση της πολιορκίας και του αποκλεισμού στη Γάζα. Kαλούμε σε πλήρες οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ. “Ποτέ ξανά”, πρέπει να σημαίνει “ΠOTE ΞANA ΓIA OΠOIONΔHΠOTE!».

Oι υπογραφές δημοσιεύονται στο International Jewish Anti-Zionist Network ( www.ijsn.net ). Περιλαμβάνονται 40 υπογραφές επιζώντων από τα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου που ζουν σε 26 χώρες, 100 παιδιών θυμάτων του Oλοκαυτώματος και οι υπόλοιπες είναι των εγγονών και δισεγγόνων τους. To κείμενο δημοσιεύτηκε στους New York Times, το Σάββατο 23 Aυγούστου. Aναδημοσιεύτηκε από την ισραηλινή Ha’aretz και σχολιάστηκε από το BBC και άλλα μέσα σε όλο τον κόσμο.