4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή . Καμία ανοχή στους φασίστες δολοφόνους.

4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή

 

Καμία ανοχή στους φασίστες δολοφόνους

 

4 χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του μουσικού – αντιφασίστα Παύλου Φύσσα το βράδυ της 18ης Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

 

Δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη της, η δίκη της Χρυσής Αυγής, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Τα αστικά δικαστήρια που ποινικοποιούν τις κοινωνικές σχέσεις όπως στην περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή, που βγάζουν λάδι εργοδότες για χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους, που φυλακίζουν αγωνιστές, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους φασίστες και την εγκληματική τους δράση απέναντι στο εργατικό κίνημα.

 

Οι απόγονοι του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου δεν μπορούν να ξεγελάσουν πια κανέναν. Οι εκατοντάδες επιθέσεις απέναντι σε αγωνιστές, εργαζόμενους – συνδικαλιστές, μετανάστες, σε στέκια και καταλήψεις στέγης, ξεμπροστιάζουν τους φασίστες. Στρέφονται απέναντι στα πιο αδύναμα και εξαθλιωμένα κομμάτια της εργατικής τάξης, επιτίθενται στα πιο πρωτοπόρα τμήματα της με στόχο να την τρομοκρατήσουν.

 

Δεν μας φοβίζουν! Τιμάμε την μνήμη του Παύλου, του Σαχζάτ Λουκμάν και όλων των γνωστών και αγνώστων θυμάτων των φασιστών. Τιμάμε την μνήμη τους αγωνιζόμενοι ενάντια στην φτώχεια και το σύστημα που γεννά τους φασίστες.

 

Ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα και στην ανάπτυξη, ένας διαρκής εφιάλτης περικοπών   απολύσεων ετοιμάζεται για την διάσωση του χρεοκοπημένου συστήματος και των τραπεζών. Η κυβέρνηση συνεχίζει να καταδικάζει στην φτώχεια και την εξαθλίωση την εργατική τάξη και την νεολαία, ανοίγοντας τον δρόμο στην ρεβανσιστική δεξιά του Μητσοτάκη.

 

Ο μόνος δρόμος να φράξουμε τον δρόμο στους φασίστες και στην δεξιά είναι η εργατική εξουσία, η καταστροφή του αστικού κράτους και η κατάργηση κάθε εξουσίας. Ανατρέποντας τα μνημόνια και το σύστημα που γεννά την φτώχεια, τον πόλεμο, την εξαθλίωση και τον φασισμό. Ο πραγματικός αντιφασισμός, είναι αυτός που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τον γεννά.

 

Η κοινή δράση όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, ντόπιων και μεταναστών είναι απαραίτητη για να βάλουμε τέλος σε όλα τα μνημόνια και την καταστροφή που βιώνουμε, σε ένα Ενιαίο Μέτωπο στη δράση, όπως και ο διάλογος για το αναγκαίο πρόγραμμα και σχέδιο δράσης, για την ανατροπή της κυβέρνησης και του μνημονιακού εφιάλτη.

  

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ