ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4 ΜΗΝΕΣ - Σε απεργία διαρκείας

Βόλος
ΕΡΓΑΤΕΣ ΒΕΚ-ΜΕΚ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 4 ΜΗΝΕΣ – Σε απεργία διαρκείας

Σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας βρίσκονται οι εργαζόμενοι των εργοστασίων μεταλλικών κατασκευών ΒΕΚ-ΜΕΚ, συμφερόντων Λεμονιά, στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου καθώς συμπληρώνουν 10 μέρες περιφρούρησης των εργοστασίων καθώς παραμένουν απλήρωτοι για σχεδόν 4 μήνες.
Καθώς τις προηγούμενες μέρες μπλόκαραν τη διακίνηση εμπορευμάτων, ήρθαν τελικά σε συμφωνία με την εργοδοσία να επιτραπεί η διακίνηση εφόσον εισπράξουν μέρος του τιμήματος πώλησης, το οποίο τελικά αντιστοιχούσε περίπου σε 250€ ανά εργαζόμενο, ενώ οφείλονται χιλιάδες ευρώ μισθοδοσίας.
Πολλοί εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης καθώς αδυνατούν να εξυπηρετήσουν στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.
Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον κατασκηνώσει έξω από το εργοστάσιο και έχουν οργανώσει βάρδιες περιφρούρησης μέχρι να εξωφληθούν τη μισθοδοσία τους και μπουν σε κανονικές βάρδιες απορρίπτοντας τη πρόταση της εργοδοσία για εργασία 2 ημερών την εβδομάδα.
Στη σημερινή γενική συνέλευση που έγινε στην πύλη του εργοστασίου εκπρόσωποι γειτονικών σωματείων απεύθυναν χαιρετισμό και στήριξη στους εργαζόμενους, μαζί και εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ που κλείνουν 200 μέρες κινητοποιήσεων έξω από το εργοστάσιο τους στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.
Η κατάρρευση μεγάλων επιχειρήσεων μετάλλου οδηγεί σε πλήρη απόγνωση δεκάδες άλλες μικρότερες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν με το σταγονόμετρο τους εργαζόμενους εξαιτίας της ύφεσης αλλά και της δυνατότητας αναχρηματοδότησης των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Στην γνωστή βιομηχανία ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι περίπου 5 μήνες, εισπράττοντας μέχρι σήμερα υποσχέσεις αλλά κι εκεί πλέον το καζάνι βράζει καθώς οι εργαζόμενοι φτάνουν πια μέχρι τα συσσίτια για να θρέψουν τις οικογένειές τους.
Ολόκληρη η βιομηχανική περιοχή του Βόλου συνθλίβεται από τη κρίση και τα ζητήματα μιας εργατικής απάντησης στην καπιταλιστική κρίση μένουν προς το παρόν αναπάντητα. Παρ΄όλα αυτά οι εκρήξεις στους χώρους δουλειάς πυκνώνουν καθώς ολόκληρη η νεργατική τάξη βυθίζεται στη φτώχια και την ανέχεια.