Οι 11 αγωνιστές πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία, βρίσκονται στην 47η ημέρα απεργίας πείνας. Η υγεία ορισμένων είναι πολύ εξασθενημένη και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Με κείμενό τους ενημερώνουν το ελληνικό κοινό και ζητούν την αλληλεγγύη όλων μας. Το κείμενο αναφέρει:

KΕΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.

Είμαστε σε Αντίσταση Απεργίας Πείνας, από τις 7/10, για Δικαιοσύνη και Λευτεριά.

11 Αγωνιστές από την Τουρκία, βρισκόμαστε φυλακισμένοι στις ελληνικές φυλακές εδώ και 3 χρόνια. Καταδικαστήκαμε συνολικά σε 333 χρόνια φυλάκισης. Το εφετείο μας βρίσκεται σε εξέλιξη, στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Έχουν προγραμματιστεί δικάσιμοι για την 1η, 12η και 14η Δεκεμβρίου. Από τις 7 Οκτωβρίου βρισκόμαστε σε απεργία πείνας διαρκείας. Θα συνεχίσουμε την αντίστασή μας μέχρι να υλοποιηθούν το αίτηματά μας για δικαιοσύνη και λευτεριά.

Γιατί κάνουμε απεργία πείνας διαρκείας; Επειδή η ποινή φυλάκισης που μας επιβλήθηκε είναι άδικη και εκδικητική. Γνωρίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν ελήφθη ως αποτέλεσμα νομικής κρίσης σε δικαστήριο. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την πολιτική εξουσία,  από τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΕΕ,  τον τουρκικό φασισμό και τη συνεργαζόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η απόφαση μάς ανακοινώθηκε σε μια δίκη θέατρο μέσα στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Δεχθήκαμε επίθεση από την αστυνομία, από την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η έδρα του δικαστηρίου έκανε τα στραβά μάτια σε αυτή την επίθεση.

Η έδρα δεν διερεύνησε τα στοιχεία. Αντί να αποκαλύψει τα πραγματικά περιστατικά, προσπάθησε να δημιουργήσει αποδεικτικά στοιχεία για την εκ των προτέρων προειλημμένη απόφαση.

Η αστυνομία, ο εισαγγελέας και οι δικαστές  προσπάθησαν να δημιουργήσουν στοιχεία εναντίον μας με ψέματα και διαστρεβλώσεις. Καταπατήθηκε το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση.

Υπάρχει μόνο ένας λόγος για όλα αυτά. Αυτή είναι η πολιτική μας ταυτότητα, ως επαναστάτες κομμουνιστές. Είναι ο αγώνας μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Αυτόν τον αγώνα μας θέλουν να καταδικάσουν και να σταματήσουν,  χρησιμοποιώντας τούς τρομονόμους.

Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Για το λόγο αυτό, βρισκόμαστε σε απεργία πείνας διαρκείας, από τις 7/10, με τα ακόλουθα αιτήματα:

1- Οι επαναστάτες δεν μπορούν να διώκονται βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων. Η υπόθεση θα πρέπει να αφαιρεθεί από το πεδίο εφαρμογής της αντιτρομοκρατικής και η ποινή κάθειρξης 333 ετών που επιβλήθηκε βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων θα πρέπει να ακυρωθεί.

2- Δεν υπήρχε δίκαιη δίκη στο δικαστήριο. Η απόφαση ήταν πολιτική, όχι νομική. Θέλουμε μια δίκαιη δίκη.

3- Το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση έχει καταπατηθεί. Δεν θέλουμε να τεθούν εμπόδια στην υπεράσπισή μας.

4- Μέχρι το πέρας του Εφετείου και την έκδοση της απόφασης, αιτούμαστε την αντικατάσταση της κράτησής μας με περιοριστικούς όρους καθώς ως πολιτικοί πρόσφυγες έχουμε σταθερή διεύθυνση.

5- Στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την έγκριση της έδρας, η αστυνομία,  η Ειδική Ομάδα Μεταγωγών (ΕΟΜ), μας επιτέθηκε και μας βασάνισε. Θέλουμε να τιμωρηθεί η έδρα που διέταξε τα βασανιστήρια και η αστυνομία των βασανιστών.

6- Κατά τη διάρκεια της σύλληψής μας, κατασχέθηκαν τα χρήματα, οι υπολογιστές και τα αρχεία μας. Θέλουμε να επιστραφούν τα κατασχεθέντα.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας διαρκείας λαμβάνουμε τα εξής:

Νερό

Λεμόνι

Τσάι

Καφές

Ζάχαρη

Αλάτι

Βιταμίνες Β-1 και Β-12.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 47η ημέρα της Αντίστασης της απεργίας πείνας.

Παραθέτουμε τα κιλά που ξεκινήσαμε και που είμαστε σύμφωνα με τις σημερινές μετρήσεις:

Burak Agarmış : 58 – 49

Sinan Çam: 64,2 – 53,8

Harika Kızılkaya: 74,6 – 60

Hazal Seçer: 58 – 50

Ali Ercan Gökoğlu : 73,2 – 63,1

Şadi Naci Özpolat: 73 – 60,9

Halil Demir: 118 – 98,6

Hasan Kaya: 89,9 – 72,8

Anıl Sayar: 84 71,1

Αντιστεκόμαστε, θα νικήσουμε!

  22.11.2022

11 Αγωνιστές από την Τουρκία, πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα.

ΥΓ.

Οι 11 αγωνιστές από την Τουρκία στις 25 Νοέμβρη 2022 θα βρίσκονται στις 50 μέρες απεργίας πείνας και απευθύνουν κάλεσμα στήριξης σε όλους και όλες έτσι ώστε να κάνουν μια μέρα απεργία πείνας αλληλεγγύης. Εμείς από την πλευρά μας θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση. Τα αιτήματά τους είναι και αιτήματά μας! Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ: 1 – 12 – 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 09:00, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ