4η Ευρω-Μεσογειακή ΔIEΘNIΣTIKH Συνδιάσκεψη ΣYNANTHΣH στην Αθήνα

 

 

Αντιδρώντας στην παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και τις ηφαιστιακές συνέπειές της, παλεύοντας ενάντια στους πολέμους, στην ανεργία, την πείνα και την φασιστική απειλή, υπερασπίζοντας τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, διεθνιστές από πολλές χώρες συναντώνται στην Αθήνα, στις 26 – 27 – 28 Μαίου για να συζητήσουν και να συντονίσουν τη δράσης τους.

Θα είναι αγωνιστές από την Eλλάδα, την Tουρκία, τα Bαλκάνια, τις Mεσογειακές χώρες, από τη Mέση Aνατολή, την Aνατολική και Δυτική Eυρώπη. Η συνάντηση γίνεται στα πλαίσια της  4ης Ευρω-Μεσογειακής Εργατικής Συνδιάσκεψης.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 26 Mαΐου, 7 μ.μ., στην EΣHEA (Aκαδημίας 20, Aθήνα).

.

Όπως τονίζει το κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής:

«Ένα επικίνδυνο αδιέξοδο έχει δημιουργηθεί μετά από ένα παγκόσμιο κραχ (2008) συγκρίσιμο με εκείνο του 1929, μια παγκόσμια ύφεση -μια Τρίτη Μεγάλη Ύφεση- με εκατομμύρια ανέργους και υπαμειβόμενη “ευέλικτη” εργασιακή σκλαβιά κάτω από ένα μόνιμο καθεστώς δρακόντειας λιτότητας, με πολέμους στη Μέση Ανατολή, ακόμη και στα Ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Ουκρανία· αλλά και με τη συνεχιζόμενη κοινωνική αντίσταση και αλλεπάλληλες λαϊκές εξεγέρσεις, που παλεύουν για μια διέξοδο από την κρίση»…

 

Φέτος, 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, οι διεθνιστές καλούνται να εμπνευστούν από τον Oκτώβρη του 1917 και να δημιουργήσουν εκ νέου ένα διεθνές κίνημα που, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος, θα ηγηθεί στους αγώνες για χειραφέτηση της εργατικής τάξης και των λαών, σε διεθνή κλίμακα.

«Οι εργάτες και οι φτωχοί της Ευρώπης δεν μπορούν να χειραφετηθούν χωρίς αλληλεγγύη και κοινό αγώνα μαζί με όλους τους καταπιεσμένους ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης φύλου, εθνοτικής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Ένας κοινός αγώνας με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και με όλους τους λαούς τους καταπιεσμένους από τον ιμπεριαλισμό σε Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική είναι απαραίτητος».

* Yπεράσπιση  του ηρωικού αγώνα του Kουρδικού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το τέρας του, τον ISIS (Nταές) και το τουρκικό κράτος.

* Eκατό χρόνια μετά τη Διακήρυξη Μπάλφουρ, με την οποία ο βρετανικός ιμπεριαλισμός έδωσε το πράσινο φως στον σιωνισμό για ίδρυση ενός σιωνιστικού κράτους πάνω στο ιστορικό έδαφος της Παλαιστίνης, επαναβεβαιώνεται η υποστήριξη στο δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου.

 

Ολόκληρο το κάλεσμα στο http://www.eek.gr/index.php/124-articles/2013-06-15-21-25-58/4864-kalesma-gia-mia-epeigousa-4i-evro-mesogeiaki-syndiaskepsi

 Βαλκανικό Σοσιαλιστικό Κέντρο «Κριστιάν Ρακόφσκι»

&Το ηλεκτρονικό δίκτυο RedMed