Ποινική δίωξη κατά πέντε συνδικαλιστών ασκεί η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΕΑΒ απαιτώντας το εξωφρενικό ποσό των 532.336 ευρώ.

Αν και οι συνδικαλιστές μάλλον πρόσκεινται στις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, εντούτοις η διορισμένη διοίκηση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας επιχειρεί με την δικαστική δίωξη να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για την κακοδιοίκηση και τις απώλειες παραγγελιών. Όταν πρόκειται να προφυλάξουν τους εαυτούς τους οι “από πάνω” τότε “παίρνει η μπάλα” και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές.

Με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει τις διώξεις. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΑΒ

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς καταγγέλλει την Κυβερνητική τρομοκρατία στην ΕΑΒ.

Η διορισμένη από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. διοίκηση της ΕΑΒ, με πρόσχημα το κάλεσμα των εργαζόμενων σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις και το ότι χάθηκαν έτσι χιλιάδες εργατοώρες, κατέθεσε αγωγή κατά 5 μελών του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων, απαιτώντας αποζημίωση το εξωφρενικό ποσό των 532.336 €.

Στην ΕΑΒ οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί καταγγέλλονται από το Σωματείο, γιατί κάθε τρεις και λίγο χάνουν το ένα μετά το άλλο τα επισκευαστικά προγράμματα, λόγω έλλειψης επαρκούς (αριθμητικά) εκπαιδευμένου και ειδικευμένου προσωπικού, απαξιώνοντας έτσι την εταιρία που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα συμβόλαια που έχει υπογράψει. Η επάρκεια τεχνογνωσίας που ζητείται για να μπορεί να προχωρήσει με παραγωγικό ρυθμό η εργασία, δεν μπορεί να την καλύψει το προσωπικό που παρέχουν οι εργολάβοι (προσωπικό των 750 € με κυλιόμενες συμβάσεις), η τεχνική επάρκεια έρχεται με το χρόνο και την εκπαίδευση. Αυτού του είδους το προσωπικό ή το δημιουργείς επενδύοντας με συνεχή εκπαίδευση στην εργασία και καλές αμοιβές με μόνιμη απασχόληση, ή τους καλοπληρώνεις όταν τους χρειαστείς.

  Αφού λοιπόν οι διορισμένες διοικήσεις, όλων των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι σήμερα, για χρόνια την απαξίωσαν, τώρα η τελευταία διοίκηση, κάνοντας χρήση του επαίσχυντου νόμου Χατζηδάκη, που βγάζει παράνομη και την διαμαρτυρία των εργαζόμενων, στρέφεται ενάντια στους 5 συνδικαλιστές του Σωματείου της ΕΑΒ, θέλοντας να μεταθέσει τις ευθύνες της στους εργαζόμενους.   

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ/ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Α.Β.

 Για    το    Δ.Σ.

Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο   ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ