ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ: 6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ DIP(ΤΟΥΡΚΙΑ) ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ: 6 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ DIP(ΤΟΥΡΚΙΑ) ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ

 ENGLISH

[Διεθνής συμπαράσταση εκφράζεται στις διωκόμενες συντρόφισσες του DIP. Οι πρώτες υπογραφές υποστήριξης και αλληλεγγύης θα ανακοινωθούν σύντομα.]

Αγαπητοί Σύντροφοι/-ισσες και φίλοι/-ες,

Έξι γυναίκες μέλη του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος (DIP) της Τουρκίας διώκονται για τη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζόμενων Γυναικών. Δικάζονται τώρα για υποστήριξη και προπαγάνδα τρομοκρατίας απλά επειδή εξέφρασαν αλληλεγγύη στις Κούρδισσες γυναίκες οι οποίες έπεσαν θύματα ανηλεούς καταστολής και εξευτελισμού από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στις 6 Μαρτίου 2016, οι έξι γυναίκες διένειμαν ένα φυλλάδιο του DIP το οποίο καλούσε τις γυναίκες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονταν για την ημέρα των γυναικών στην κεντρική πλατεία του Τσόρλου, μια βιομηχανική εργατούπολη στα δυτικά της Ιστάνμπουλ, όταν η αστυνομία τις συνέλαβε γιατί υπήρχε αναφορά στην κρατική καταστολή των Κούρδισσων στο κείμενο του φυλλαδίου. Ο εισαγγελέας παρέπεμψε αργότερα σε δίκη τις συντρόφισσες και το δικαστήριο ξεκινάει στο Κακουργιοδικείο του Τσόρλου την επόμενη Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016.

Ο ισχυρισμός της υποστήριξη και προπαγάνδισης της τρομοκρατίας είναι παράλογος. Αφού θίγει μια σειρά μορφών καταπίεσης των γυναικών, το φυλλάδιο του DIP καταδεικνύει ότι μερικούς μήνες πριν, μέσα στο πλαίσιο του πολέμου που ξεκίνησαν από τον Ταγίπ Ερντογάν και το AKP το περασμένο καλοκαίρι, το γυμνό σώμα μιας Κούρδισσας αντάρτισσας εγκαταλείφθηκε στη μέση μιας Κουρδικής πόλης για επίδειξη ώστε να διασπείρει τον τρόμο ανάμεσα στον πληθυσμό. Το φυλλάδιο αυστηρά καταδικάζει αυτήν την πράξη ασύστολου εξευτελισμού των γυναικών, εκφράζει την αλληλεγγύη του με τις Κούρδισσες γυναίκες που υπόκεινται αυτό και παρόμοιες πράξεις βίας, και χαιρετίζει τον αγώνα των Κουρδισσών γυναικών οι οποίες υπερασπίζονται τον εαυτό τους ενάντια σε τέτοιες πρακτικές από μεριάς των δυνάμεων ασφαλείας. Αυτό ήταν που ο εισαγγελέας βάφτισε υποστήριξη και προπαγάνδα για την τρομοκρατία.

Στον αγώνα του ενάντια στην καταπίεση των γυναικών και την απελευθέρωση των γυναικών, στο πρόσωπο μιας τρομακτικής αύξησης της βίας ενάντια στις γυναίκες, το DIP έχει συστηματικά καλέσει για «ομάδες αυτο-άμυνας» αποτελούμενες από γυναίκες για να καταπολεμήσουν τη βία ενάντια στις γυναίκες, τόσο στις Δυτικά τμήματα της χώρας, στη βιομηχανική ενδοχώρα ανάμεσα σε εργαζόμενες γυναίκες και σε κάμπους για φοιτήτριες, και φυσικά, στις Κουρδικές περιοχές της χώρας επίσης. Το γεγονός ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν διαπράξει αυτόν την κτηνώδη διασυρμό γυναικών δεν κάνει αυτό το αίτημα καθόλου λιγότερα επείγον.

Η δικαστική υπόθεση ενάντια σε έξι γυναίκες συντρόφισσες του DIP είναι μια υπόθεση απόπειρας καταστολής της γυναικείας πάλης ενάντια στην καταπίεση, της αλληλεγγύης ανάμεσα στον Τουρκικό και Κουρδικό λαό και την πάλη του DIP για μια δίκαιη και ελεύθερη κοινωνία.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις που μάχονται ενάντια στην καταπίεση των γυναικών και για τα νόμιμα δικαιώματα του Κουρδικού λαού να εκφράσουν, με όποιο τρόπο θεωρούν σωστό, την αλληλεγγύη τους με τις κατηγορούμενες σε αυτή την υπόθεση πριν την εναρκτήρια σύνοδο της υπόθεσης την επόμενη Πέμπτη.

Γυναίκες του DIP

 

Για να προσθέσετε το όνομα σας σε αλληλεγγύη στις συντρόφισσες του DIP ή να στείλετε ψηφίσματα αλληλεγγύης του σωματείου ή του συλλόγου σας, επικοινωνήστε στο eek@eek.gr