8 ΟΚΤΩΒΡΗ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Σ.ΘΑΝΟΥ ΖΑΜΠΕΤΗ

Την Τετάρτη 8 Οκτώβρη εκδικάζεται στο Εφετείο (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, Β’ όροφος) η έφεση του σ. Θάνου Ζαμπέτη, ενός  από τους συλληφθέντες στις 6 Δεκέμβρη στην πλατεία Συντάγματος, στη διαδήλωση μνήμης και αγώνα ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του  Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο Θάνος Ζαμπέτης, εργάτης-οικοδόμος, πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 7μηνη φυλάκιση με τις κατηγορίες της «απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης» (κατά αστυνομικού) και της «εξύβρισης». Η κατηγορία της  οπλοφορίας-οπλοχρησίας δεν έγινε δεκτή (κατά το κατηγορητήριο «κρατούσε ρόπαλο στο οποίο είχε καρφώσει σημαία» – τη σημαία του ΕΕΚ!). Το ίδιο καταρρίφθηκε η κατηγορία της «απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου».

Στην πραγματικότητα, ο Θάνος Ζαμπέτης συνελήφθη και χτυπήθηκε βάρβαρα από δεκάδες αστυνομικούς, γιατί ήταν ένας από τους συντρόφους που εμπόδισαν τους παρ’ ολίγον δολοφόνους της Αγγελικής Κουτσουμπού να διαφύγουν και να πάρουν τις μοτοσυκλέτες που χρησιμοποίησαν ως  δολοφονικό όπλο κατά διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν τον κτύπησαν βάρβαρα στο στο κεφάλι και σε όλο το σώμα.

Αλληλεγγύη στο σύντροφο Θάνο Ζαμπέτη. Να αθωωθεί και να καταδικαστούν οι παρ’ ολίγον δολοφόνοι.