9 Ιανουαρίου 1991: 27 χρόνια μετά τη δολοφονία από τους φονιάδες της Δεξιάς – δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

9 Ιανουαρίου 1991: 27 χρόνια μετά τη δολοφονία από τους φονιάδες της Δεξιάς – δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

 

Ο Nίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα!

 

Τιμούμε τη μνήμη του κομμουνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα ο οποίος δολοφονήθηκε από τις ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της ΝΔ, στις 9 Ιανουαρίου 1991 υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των μαθητών του στον αγώνα, το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση.

 

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!  Όσο κι αν εμφανίζονται καλοντυμένοι τεχνοκράτες γνωρίζουμε καλά το κόμμα των χιτών και ταγματασφαλιτών του Εμφυλίου, αυτών που -με τη βοήθεια του εγγλέζικου και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού- πάτησαν επάνω στα κόκκαλα των ανταρτών, εξόρισαν, βασάνισαν και τρομοκράτησαν.

 

Το αίμα του Νίκου Τεμπονέρα από τον Καλαμπόκα αφήνει μια πολύτιμη μνήμη σήμερα που οι ψευτο-αριστεροί κυβερνώντες επιχειρούν να πείσουν πως “είναι όλοι ίδιοι”.

 

Ο Νίκος Τεμπονέρας έπεσε στο πόστο τού αγώνα, όταν οι καπιταλιστές παγκόσμια έλεγαν πως όχι μόνο ο κομμουνισμός, αλλά και η ίδια Ιστορία τελείωσε με την κατάρρευση του Τείχους του Βερολίνου.

 

Τιμή στη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα σημαίνει πάλη ενάντια στα Μνημόνια, παλιά και νέα, για την ανατροπή αυτού του συστήματος της αναξιοπρέπειας και της εκμετάλλευσης, για τη συντριβή του κράτους και του φασιστικού παρακρατικού του συμπληρώματος, για την κοινωνική απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.

 

Στα ερείπια αυτού του παλιού κόσμου η νεολαία και ο λαός θα συνεχίσουν να θυμούνται πως “Ο Τεμπονέρας ΖΕΙ”. Καρφί και πρόκα σε κάθε Καλαμπόκα, σε κάθε χρυσαυγίτη, σε κάθε μαντρόσκυλο των αφεντικών.

 

Συγκέντρωση Σχολεία Τεμπονέρα, Πάτρα, Τρίτη 9 Ιανουαρίου, 6 μ.μ.

 

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα