ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ & ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει στο λαό και τους αντιφασίστες της Ηλείας, την συστηματική τρομοκρατική δράση των φασιστικών συμμοριών της ΕΔΗ και της Χρυσής Αυγής στον Πύργο. Κρυμμένοι πίσω από την ατιμωρησία που τους εξασφαλίζει η συνεργασία τους με την Αστυνομική Διεύθυνση Πύργου, έχουν επιδοθεί σε τρομοκρατικά πογκρόμ με απειλές ενάντια σε αντιφασίστες αγωνιστές.

Τα πολιτικά σκουπίδια ενός συστήματος που οδεύει προς την χωματερή της ιστορίας, αδυνατούν να έχουν πολιτική δράση στο φως της ημέρας. Η δράση στο σκοτάδι και ο συμμοριτισμός είναι οι μοναδικές «πολιτικές» πρακτικές που τους αντιστοιχούν. Οι πρακτικές αυτές έρχονται από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Οι ακροδεξιοί ναζί συγκροτούνται σαν συμμορία μέσα στο λαό για να λύσουν τα προβλήματα της συμμορίας που κατέχει την οικονομική και πολιτική εξουσία: της αστικής τάξης, της τρόικας, των διεθνών τοκογλύφων και της κυβέρνησής τους.

Στις 9 Φεβρουαρίου, μια ομάδα φασίστες της Ε.Δ.Η. (Εθνικιστική Δράση Ηλείας), στην οποία συμπεριλαμβάνεται ένας ποινικός με αναστολή και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, στήνουν ενέδρα σε δύο αντιφασίστες σπουδαστές. Αφού κυνηγήθηκαν από τους πολίτες που είδαν την επίθεση, υποβλήθηκαν μηνύσεις εναντίον τους από τους σπουδαστές. Η Αστυνομική Διεύθυνση Πύργου όχι απλά αδιαφόρησε για την σοβαρότατη καταγγελία, αλλά προσπάθησε να αποθαρρύνει τα θύματα της επίθεσης από το να καταθέσουν μήνυση. Τα μέλη της Ε.Δ.Η. έχοντας την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών αρχών, ακόμα και στη διάρκεια του αυτόφωρου, με απειλές  απαιτούσαν να αποσυρθεί η μήνυση. Αποθρασυνόμενοι έφτασαν στο σημείο στις 19 Μαρτίου να απειλήσουν και πάλι τον αντιφασίστα σπουδαστή στα ΚΤΕΛ Ηλείας.

Η στάση λοιπόν, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πύργου, η οποία συγκαλύπτει τα εγκλήματα των Ναζί, αφορά σε συντονισμένη δραστηριότητα με κυβερνητική καθοδήγηση. Η έννομη καταστολή με τα χημικά και τον στρατιωτικοποιημένο μηχανισμό της, συμπληρώνεται από τις χίτικου τύπου συμμορίες της Χρυσής Αυγής και της Ε.Δ.Η. που σε συνεργασία μαζί τους προχωράνε σε τρομοκρατία του λαού και των αγωνιστών.

Οι αρουραίοι αυτής της ομάδας το τελευταίο διάστημα, εξάπλωσαν την τρομοκρατία τους με προκλητικές παρακολουθήσεις αντιφασιστών την νύχτα, παρενοχλήσεις και ανακριτικές δραστηριότητες, με ερωτήσεις σε διάφορους για την διεύθυνση διαμονής συγκεκριμένων αγωνιστών.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό και το αντιφασιστικό κίνημα του Πύργου, της Ηλείας συνολικά, και τις οργανωμένες δυνάμεις της αριστεράς, να απομονώσουν και να τσακίσουν τους φασίστες. Η ανοχή ενός τραμπούκικου τρομοκρατικού μηχανισμού που δρα με την συνεργασία της αστυνομίας, κάτω από την πολιτική καθοδήγηση της τροϊκανής κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ακόμη και άτομα του υποκόσμου, πρέπει να βρει την οργανωμένη μαζική αντίδραση ειδικά της Αριστεράς, που θέλει να έχει επαναστατικές αναφορές. Είναι αδύνατο να γίνει σοβαρή παρέμβαση στην εργατική τάξη και στο πιο εκτεθειμένο κομμάτι της, τους μετανάστες, χωρίς το τσάκισμα της παρακρατικής τρομοκρατίας και της φασιστικής βίας.

Το τέλος της τροικανής κυβέρνησης προστάτη των φασιστών, που έσπειρε την ανεργία και την εξαθλίωση, δεν είναι μακριά και θα συμπαρασύρει και τα νεοταξίτικα μορφώματα.

www.eek.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

eek@eek.gr

Πύργος 13/6/2013