Γενική Aπεργία στην Iσπανία

Γενική Aπεργία στην Iσπανία

Γενική Aπεργία στην Iσπανία
Mε 24ωρη γενική απεργία αντέδρασαν τα συνδικάτα των εργαζομένων στην Ισπανία, στο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης Ραχόι.
Η γενική απεργία της Πέμπτης 29 Mαρτίου είναι η όγδοη στη ιστορία της χώρας και η πρώτη επί κυβέρνησης Ραχόι που εκλέχτηκε πριν 100 ημέρες.
Νωρίς το πρωΐ σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια σε αμαξοστάσιο. Σε συγκρούσεις με την αστυνομία, 58 άτομα συνελήφθησαν ενώ τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν ελαφρά. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και στη Βαρκελώνη όπου ομάδες νέων συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομία. H τελευταία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών της Καταλονίας. Διαδηλώσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις.
Το βράδυ της Τετάρτης, χιλιάδες ήταν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Puerta del Sol.
Κορυφαίο πρόβλημα στη χώρα, είναι o εφιάλτης της ανεργίας, με την κυβέρνηση να προβλέπει εκτίναξη του ποσοστού στο 24% από το 23% που βρίσκεται σήμερα.
H Iσπανία, 4η οικονομία της Eυρώπης, βρίσκεται στα πρόθυρα της ένταξής της στο μηχανισμό στήριξης, αντίστοιχο με εκείνον της Eλλάδας…
H κυβέρνηση θα παρουσίαζε προϋπολογισμό με αυστηρά μέτρα λιτότητας με στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους από 8,51% του ΑΕΠ στα τέλη του 2011 σε 5,3% το 2012.