IΛION Kαταγγελία

 

Aφήνουν το IKA Iλίου να κλείσει εν μέσω πανδημίας κορονοϊού

 

Με ανακοίνωση του δήμου Ιλίου έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε ”ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση των αναγκών που έχουν ανακύψει με την εμφάνιση κορωνοϊού στη χώρα μας…”

Ποιοί ειδικοί συμμετείχαν στη σύσκεψη αυτή;

Σε μια πρώτη ματιά θα μπορούσε να πεί κανείς ότι συμμετείχε η εκπροσώπηση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, ιατρικό προσωπικό, υπηρεσιακοί παράγοντες και φορείς από τα σχολεία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: ”Ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων, των εντεταλμένων συμβούλων, των προέδρων των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των ιατρών του δήμου, της διεύθυνσης κοινωνικής υπηρεσίας και υπηρεσιακών παραγόντων”.

Όμως, η αλήθεια είναι περισσότερο συγκεκριμένη και κυρίως απαιτητική και αποκαλυπτική.

– Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που αναφέρονται ως παρευρισκόμενοι είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο τής εν λόγω σύσκεψης που απαιτεί ιδιαίτερες και εξειδικευμένες γνώσεις, δηλαδή της απειλής πανδημίας, που όχι μόνο προϋποθέτει γιατρούς, αλλά και γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

– Αναφέρεται αόριστα [και βεβαίως όχι τυχαία] η παρουσία ”ιατρών του δήμου” χωρίς να αναφέρονται πόσοι και ποιοί ”ιατροί του δήμου” παρευρίσκονταν και κυρίως αν η ειδικότητά τους αφορούσε αποκλειστικά το συγκεκριμένο ιατρικό θέμα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά όλος ο πλανήτης.

– Γιατί ο δήμαρχος δεν προσκάλεσε στη σύσκεψη αυτή γιατρούς του δημοσίου συστήματος υγείας και τους εξειδικευμένους προς αυτό ιατρικούς φορείς; Συγκεκριμένα, γιατί δεν προσκάλεσε γιατρούς του τοπικού Κ.Υ – ΙΚΑ Ιλίου οι οποίοι κατέχουν ειδικότητες πού αφορούν άμεσα το υπάρχον πρόβλημα δημόσιας υγείας δηλαδή πνευμονολόγους, αλλά και γιατρούς παθολόγους και παιδιάτρους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν –κατ’ αρχήν- όσους πιθανόν νοσήσουν από τον κορωνοϊό, δηλαδή πρώτα απ’ όλους αυτούς στους οποίους θα απευθυνθεί όποιος νοσήσει ή έστω κρίνει ότι μπορεί να έχει νοσήσει;

Τα περιστατικά αυτά θα κληθούν να γνωματεύσουν οι ”ιατροί του δήμου”, ποιών ειδικοτήτων ή γιατροί εξειδικευμένοι του δημοσίου συστήματος υγείας όπως επιβάλλεται;

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο πού έχει ”δυναμική πανδημίας” και ”Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά κατά τον πρόεδρο του ΠΟΥ [Παγκόσμιος ‘Οργανισμός Υγείας], έχουμε τον δήμαρχο κ. Ζενέτο να μας ”ενημερώνει” ότι ”σύμφωνα με την ενημέρωση από τους ιατρούς πρόκειται για μια νόσο, η οποία δέν σέβεται σύνορα, αλλά στην συντριπτική της πλειοψηφία είναι ήπια και δεν μεταδίδεται, όταν τηρούνται σωστά οι κανόνες υγιεινής.”

Δέν είδαμε ετσι πουθενά να αναφέρει η δημοτική ανακοίνωση ότι ”η επιστημονική αλήθεια σύμφωνα με τις τρέχουσες έγκυρες σχετικές ιατρικές μελέτες είναι πως η νέα επιδημία από τον ιό της ομάδας των κορωνοϊών… και σε ένα ποσοστό 10-20% των νοσούντων μπορεί να προκαλέσει βαρειά κλινική εικόνα με πνευμονία” [Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ΟΕΝΓΕ].

Το πρόβλημα όμως που δεν αναφέρει ο δήμαρχος είναι πως ένα σοβαρό σχέδιο πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των συνεπειών της νόσησης από κορωνοϊό, με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, με εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλευτές, με απλήρωτες εφημερίες και ώρες μηνών, με κλειστά πάνω από 100 από τα 700 κρεβάτια ΜΕΘ, δεν μπορεί να υπάρξει.

Αυτήν την στιγμή οι 560 κλίνες ΜΕΘ είναι ήδη σχεδόν γεμάτες λόγω της ”συνήθους” νοσηρότητας βαρέως πασχόντων απο άλλα νοσήματα. Πού θα νοσηλευτούν οι ασθενείς -από τον κορωνοϊό- που πιθανόν θα χρειαστούν ΜΕΘ;

Άλλο υπεύθυνη στάση και άλλο συγκάλυψη του προβλήματος. Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται όταν κρύβεται κάτω από το χαλί. Αυτό αφορά και την κυβέρνηση και τον δήμο που ακολουθούν την ίδια ακριβώς πολιτική. Πολιτική απόκρυψης από το λαό, από τους δημότες του Ιλίου.

Κανέναν δεν καθησυχάζουν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του δημάρχου κ. Ζενέτου.

Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος όταν προβλέπονται μόλις 200 έκτακτες προσλήψεις γιατρών με τρίμηνη σύμβαση, μέχρι να ”περάσει η μπόρα”, και μετά απόλυση. Ενώ λείπουν 45.000 γιατροί και νοσηλευτές κατά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων!

 

Κανείς δεν ξεχνά ότι η ίδια κυβέρνηση διόρισε εν μιά νυκτί 1500 αστυνομικούς για να δέρνουν τον κόσμο.

Σε όλα αυτά έχουμε και τον δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο να τελειώνει την ”βαθυστόχαστη” δήλωσή του για το θέμα λέγοντας ”Είμαστε δίπλα στους πολίτες του Ιλίου.”

Επαναλαμβάνουμε, ποιός κρύβει την αλήθεια από ποιόν;

Πώς είσαστε κ. Ζενέτο ”δίπλα στούς πολίτες”;

 

Εν προκειμένω -εσείς και η μειοψηφία σας- γνωρίζετε πολύ καλά, γιατί έχετε ενημερωθεί επανειλημμένως και φορτικά στο δημοτικό συμβούλιο για το μεθοδευόμενο κλείσιμο του Κ.Υ -ΙΚΑ Ιλίου στο οποίο με την σιωπή σας συμβάλλετε τα μέγιστα.

Κλείσιμο από έλλειψη γιατρών, αυτό είναι το μέλλον του Κ.Υ -ΙΚΑ Ιλίου, φωνάζουμε γι αυτό αλλά στρέφετε την προσοχή σας αλλού.

Γνωρίζετε ότι το Κ.Υ Ιλίου συνεχίζει να ”αιμορραγεί” από άποψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όταν πρίν λίγες ημέρες έληξε η σύμβαση [ουσιαστικά απολύθηκε] ένας ακόμα παθολόγος διετούς σύμβασης!

Απόλυση παθολόγου σε συνθήκες απειλής πανδημίας! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που το ανέχεσθε.

Πώς απαντάτε; ”Ρώτησε τον υπουργό, γιατί δεν υπάρχουν γιατροί” είπατε σε σχετική, πρόσφατη ερώτησή μας!

Ή, όπως λέει η λαϊκή παροιμία ”Πέρα βρέχει”.

Υπάρχει άραγε ντροπή και παραίτηση;

 

ΑριστερήΚίνησηΙλίου [ΑΡ.Κ.Ι] ΙατρείοΚοινωνικήςΑλληλεγγύηςΙλίου

Δημήτρης ΓεωργίουκαρδιολόγοςΕΣΥ,δημοτικός σύμβουλος [ΑΡ.Κ.Ι]