Αγώνας στα χέρια των εργατών και όχι των γραφειοκρατών

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου οι τελειωμένοι στη συνείδηση των εργατών συνδικαλιστές-φερέφωνα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ επιχειρούν με ένα συνέδριο οπερέτα να νομιμοποιηθούν και να διατηρήσουν υπό τον έλεγχό τους τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στη χώρα. Αυτή η ηγεσία, υπό τον έλεγχο των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) έχοντας κατέβει τα τελευταία δέκα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, και το τελευταίο σκαλοπάτι ευτελισμού των συνδικαλιστικών αρχών, έχοντας προδώσει την εργατική τάξη, έχοντας επιτρέψει την πλήρη διάλυση της αγοράς εργασίας υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων, υπό τις εντολές του ΣΕΒ, του ΟΟΣΑ, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η ηγεσία επιχειρεί στο πολυτελές Καβούρι να διατηρήσει υπό την υψηλή προστασία των ΜΑΤ και της κυβέρνησης της ΝΔ, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να επιστρατεύεται γι αυτό, να εξασφαλίσει ακόμη μία θητεία, προκειμένου να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο πραγματικό αφεντικό της, την αστική τάξη.

Η επανεκλογή Παναγόπουλου και της υπόλοιπης συμμορίας είναι πολύ σημαντική και για να την εξασφαλίσουν επιστρατεύονται δικαστές, μαϊμού σωματεία-σφραγίδες, διευθυντάδες, επιχειρηματίες-συνδικαλιστές, παρεμβάσεις εργοδοτών, κράτος και μηχανισμοί πάσης φύσεως. Ο στόχος είναι η διάλυση του συνδικαλισμού και εργαζόμενοι, υποταγμένοι χωρίς οργανωμένη πάλη και συσπείρωση.

Στον πόλεμο αυτό, απαντάμε με σωματεία ταξικά, ανεξάρτητα, στέλνοντας στον αγύριστο τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό της συνδιαλλαγής και της υποταγής, της ανάθεσης.

Απαιτούμε συνέδριο γνήσιο, των εργαζόμενων, χωρίς νοθείες, πετώντας έξω κυβέρνηση, εργοδοσία, κράτος – Καμία ανάμειξη του κράτους στα εσωτερικά των σωματείων – Να καταργηθούν οι μηχανισμοί κρατικού ελέγχου που στήνονται με σκοπό την καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης, Όχι στα Μητρώα και στους απεργοκτόνους νόμους

Στις 25 Φλεβάρη όλοι στο Καβούρι Αττικής για να ακυρώσουμε το συνέδριο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ-κυβέρνησης- ΜΑΤ- εργοδοσίας. Στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στο «συνέδριο» παρωδία, τη Δευτέρα 24/2, στις 6.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο και πορεία στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΕΕΚ – Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα