Aιγάλεω: ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ

Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος μιας πολύ ωραίας εκδήλωσης που έγινε τη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο άλσος του Μπαρουτάδικου και συγκεκριμένα στο χώρο του Πατινάζ. Εκεί δηλαδή που ο συριζαίος μνημονιακός δήμαρχος του Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας μαζί με όλο το δημ. συμβούλιο -πλην ενός- θέλει να χτίσει τον περιβόητο βρεφονηπιακό σταθμό. Αλλά όπως φαίνεται δεν θα του περάσει. Η αλληλεγγύη, η συνεννόηση και ο κοινός αγώνας ενάντια σε αυτούς που κλέβουν και καταδυναστεύουν τις ζωές μας, στις 17 Φεβρουαρίου νίκησε.

Μετά από ένα μήνα προετοιμασίας με αναρτήσεις πανό σε διάφορα σημεία του Αιγάλεω, αφισσοκολήσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, εξορμήσεις με κείμενα σε σχολεία, καθώς και αναρτήσεις σχετικά με την εκδήλωση στα διαδικτυακά μέσα, το μεσημέρι της Κυριακής 17/2, η συνέλευση αγώνα υπεράσπισης του Μπαρουτάδικου, συλλογικότητες από τον αναρχικό χώρο και οι antifa league Athens συναντηθήκαμε στην πλατεία Εσταυρωμένου με μικροφωνική για να αρχίσουμε την εκδήλωση. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πορεία, ποδόσφαιρο καθώς και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, μουσική, αλλά και συλλογική κουζίνα. Φυσικά το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε καταρχήν ήταν ότι η καταπάτηση του Μπαρουτάδικου σταματάει εδώ. Επίσης ότι το περιβάλλον δεν είναι φέουδο κανενός και δε μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να λογοδοτεί πουθενά. Βέβαια αυτά για το δήμαρχο είναι ψιλά γράμματα. Πριν από μερικές ήμερες έκοψε -είχαμε γράψει σε προηγούμενη ΝΠ- δεκάδες δέντρα περιφερειακά του Μπαρουτάδικου και μέσα στη θητεία του σα δήμαρχος έχει κατακρεουργήσει πολλά άλλα. Κι αν δε τον σταματήσουμε θα κάνει και άλλα.
Όμως πέρα από το περιβάλλον δώσαμε βάρος και σε ένα άλλο θέμα. Στο αντιφασιστικό. Δυστυχώς με το φασισμό δεν έχουμε τελειώσει και αυτό φαίνεται και στο Αιγάλεω. Τις ημέρες των εθνικιστικών συλλαλητηρίων είχαμε δυο σχολεία που έκαναν μονοήμερες καταλήψεις. Κατά καιρούς βρίσκουμε φασιστικά συνθήματα σε χώρους κοντά στο πατινάζ. Τώρα λοιπόν πρέπει να αρχίσουν να ανεβαίνουν και άλλα θέματα πέρα από το περιβάλλον χωρίς όμως να αφήνουμε το ένα για να πιάσουμε το άλλο.
Στη συγκέντρωση στη πλατεία μαζευτήκαμε 300 αγωνιστές-ριες για να ξεκινήσουμε τη πορεία προς το Πατινάζ. Κατεβήκαμε στο δρόμο με πανό που έγραφε:
«Κάτω τα ξερά σας από το Μπαρουτάδικο» που είναι και το παλιό-κλασικό λογότυπο της συνέλευσης του Μπαρουτάδικου βγαλμένο από το προηγούμενο αγώνα που δώσαμε και σταματήσαμε το έργο. «Φυσικά», πριν από εμάς είχε φτάσει εκεί η συνοδεία μας, η συνοδεία των μπάτσων. Και μάλιστα μας «φυλάγανε» σε όλη την εκδήλωση μέχρι τέλος. Η πορεία ξεκίνησε από τη πλατεία πέρασε μέσα από γειτονιές φώναξε συνθήματα για το Μπαρουτάδικο όπως : «το πατινάζ θα μείνει, τσιμέντο δε θα γίνει» και «Για παιδικό σταθμό γκρεμίστε το IKEA, το Μπαρουτάδικο θα γινει Κερατέα», αλλά και αντιφασιστικά : «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες»,
«ούτε στο Αιγάλεω ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» κ.α. Φυσικά όπου οι υπερπατριώτες που θέλουν να δείξουν πως είναι πιο πατριώτες από όλους τους άλλους είχαν κρεμασμένη σημαία και την φτάναμε ξεκρεμάστηκε.
Μετά από σχεδόν μισή ώρα πορεία καταλήξαμε στο χώρο του Πατινάζ όπου ξεκίνησε το βασικό κομμάτι της εκδήλωσης.
Πρώτη αγωνιστική του αυτοοργανωμένου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η antifa league Athens. Επίσης φιλικοί αγώνες με ομάδες εκτός Αθηνών. Μπασκετικοί αγώνες αλλά και βόλεϋ. Και φυσικά μουσική και φαγητό από συλλογική κουζίνα.
Μια μέρα που πραγματικά ζωντάνεψε ο χώρος του Πατινάζ και έδειξε ότι όταν παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα απ’ό,τι μέχρι τώρα που τα έχουν αυτοί στα χέρια τους και το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν καταστροφή. Επίσης δε μπορούν όλα να χρησιμοποιούνται στο όνομα του κέρδους όπως ο αθλητισμός. Καθώς ακόμα και ότι σε μια εργατική γειτονιά όπως είναι το Αιγάλεω οι φασίστες δε χωράνε.
Για αυτούς τους λόγους αυτή η εκδήλωση ήταν ωραία και πετυχημένη. Γιατί κατάφερε να δείξει ότι όλα τα πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε πρέπει να τα παλεύουμε συγχρόνως.
Ήταν μια εκδήλωση που έδωσε απάντηση στο δήμαρχο και το δημ. συμβούλιο για το το πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα. Kαι επίσης έστειλε το μήνυμα στους φασίστες να μη σκεφτούν να εμφανιστούν. Βέβαια ο αγώνας δε τελείωσε ούτε προς τη μια ούτε προς την άλλη πλευρά αλλά σίγουρα όποιος κάνει κίνηση καλά θα κάνει να το σκεφτεί.
Όσο για μας τους Αιγαλιώτες και μη μετά τις 15 Μάρτη θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να περιμένουμε τον Μπίρμπα και τους παρατρεχαμενούς του στο Πατινάζ. Κακώς να ορίσουν λοιπόν.
Ν.ΠΑΡ.