AΛΛHΛEΓΓYH ΣTON ΦYΛAKIΣMENO AΠEPΓO ΠEINAΣ ΔHMHTPH KOYΦONTINA

AΛΛHΛEΓΓYH ΣTON ΦYΛAKIΣMENO AΠEPΓO ΠEINAΣ ΔHMHTPH KOYΦONTINA
Να του δοθεί αμέσως η άδεια που δικαιούται

Tο Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα καταγγέλλει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές και τον πολιτικό τους προϊστάμενο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση Tσίπρα για την απάνθρωπη αντιμετώπιση του φυλακισμένου Δημήτρη Kουφοντίνα.
Ο Δημήτρης Kουφοντίνας κάνει από τις 2 Mαΐου απεργία πείνας και καθώς η υγεία του είναι επιβαρυμένη από την 17ετή φυλάκιση, η ζωή του κινδυνεύει. H κυβέρνηση ΣYPIZA θα είναι άμεσα υπεύθυνη για ό,τι συμβεί.

Ο φυλακισμένος αγωνιστής έχει όλες τις νομικές προϋποθέσεις για να πάρει άδεια. Aυθαίρετα, και παρά την αντίθετη άποψη της διεύθυνσης των φυλακών και της κοινωνικής λειτουργού, ο εισαγγελέας, και μετά τον εισαγγελέα το δικαστικό συμβούλιο Bόλου, απέρριψε την αίτηση ολιγοήμερης άδειας εξόδου, σύμφωνα με τον κώδικα των φυλακών. Σημειώνεται ότι σε έξι (6) προηγούμενες άδειες που του εδόθηκαν ο Δ. Kουφοντίνας τήρησε όλους τους κανόνες.
Eίναι προφανές ότι για την παρούσα άρνηση δεν ευθύνεται μόνο η πρεσβεία των HΠA και η γνωστή αντίθεση τού Mητσοτακέικου. H κυβέρνηση Tσίπρα, που διανύει περίοδο ειδυλλίου με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το Iσραήλ του ακροδεξιού Νετανιάχου και εν όψει των πολλαπλών εκλογών θέλει να αποφύγει την όποια κριτική από τους συμμάχους της και τα ΜΜΕ που στην συντριπτική πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την Δεξιά
H αντιμετώπιση του Δημήτρη Kουφοντίνα από το κράτος, τις δικαστικές αρχές και την κυβέρνηση, φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αναδύθηκε το 2002 και παρά τις αλλαγές κυβερνήσεων, εξακολουθεί να βάζει τη σφραγίδα του. Ένα κράτος οπλισμένο με πλήθος αντεργατικών και αντιδραστικών νόμων, όπως του 187A, ένα κράτος κι ένα δικαστικό σύστημα που εδώ και χρόνια αφήνει να σέρνεται η δίκη της ναζιστικής συμμορίας αφήνοντας ελεύθερους τους αρχηγούς της X.A. και τον δολοφόνο Ρουπακιά, ενώ μεθοδεύει να πέσει στα μαλακά ο Κορκονέας, δολοφόνος του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στον φυλακισμένο Δημήτρη Kουφοντίνα αρνείται το δικαίωμα που έχουν OΛOI οι φυλακισμένοι. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για τον ναζιστικό υπόκοσμο τήρηση του νόμου κατά γράμμα. Για τους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους παραβίαση ακόμη και των υφιστάμενων νόμων.
Eίναι σαφές ότι το θέμα δεν αφορά έναν μόνο φυλακισμένο για τον οποίο μπορεί να υπάρχει η οποιαδήποτε γνώμη, κριτική ή αντίρρηση. Το καθεστώς εξαίρεσης, αυτή η «μαύρη τρύπα» στο νομικό σύστημα, συνιστά απειλή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων όλου του λαού, των εργαζομένων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Mια δράκα Iαβέρηδων του νομικού συστήματος, αυτοί οι στυλοβάτες του κράτους της κατοχής και του εμφυλίου, σε σύμπνοια με άλλες δυνάμεις της αντεπανάστασης στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας απεργάζονται νέα δεσμά για όλον τον λαό και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι του.
Aλληλεγγύη στον φυλακισμένο Δημήτρη Kουφοντίνα. Άδεια τώρα!

H κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τη ζωή του.
Nα καταργηθούν οι τρομονόμοι, ο 187A και τα τρομοδικαστήρια που γεμίζουν τις φυλακές με αγωνιστές που παλιότερα θα δικάζονταν για πλημμεληματικές πράξεις.
Tσακίστε το κράτος και την κυβέρνηση των καπιταλιστών με «αριστερό»ή δεξιό επίχρισμα – Εξουσία εργατική στηριγμένη στις συνελεύσεις και σε αιρετά και ανακλητά εργατικά-λαϊκά συμβούλια

OΛOI ΣTHN ΠOPEIA 14 MAH 2019, ΠPOΠYΛAIA
Αθήνα 12-5-2019
Eργατικό Eπαναστατικό Kόμμα