Να καταδικαστούν οι φασίστες τραμπούκοι

Στα δικαστήρια Πειραιά εκδικαζόταν, την Τρίτη 19/9, η δίκη των ναζιστών Μεγαλοοικονόμου, γνωστού απεργοσπάστη και του ήδη καταδικασμένου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. Αποστόλου, για τη φασιστική τρομοκρατική ενέδρα στο Πέραμα το 2018 κατά μελών της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού ΟΡΜΑ.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου λειτουργίας του δικαστηρίου για την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Έτσι, πέντε και πλέον χρόνια η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί.

Έξω από τα δικαστήρια από τις 8:30 το πρωί είχε οργανωθεί συγκέντρωση καταδίκης των φασιστοειδών από δεκάδες συντρόφους και μέλη της ΟΡΜΑ, έως και λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου δικάζονται για την ίδια δολοφονική επίθεση τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέλη της φασιστικής συμμορίας του “Αγίου Νικόλαου” στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Μαζί με αυτούς διώκονται και 6 αντιφασίστες σύντροφοι και μέλη της ΟΡΜΑ για συμμετοχή σε βίαιη συμπλοκή. Τα ορφανά σκυλιά της “χρυσής αυγής” προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα ισχυριζόμενοι πως έπεσαν θύματα επίθεσης των αντιφασιστών. Ο τότε βουλευτής Λαγός φυγάδευσε από το αστυνομικό τμήμα Περάματος τους οργανωτές της επίθεσης και γι’ αυτό υπάρχουν ξεχωριστές δίκες.

Η καταδίκη του Αποστόλου και του Μεγαλοοικονόμου είναι αίτημα του αντιφασιστικού κινήματος. Οι αντιφασίστες σύντροφοι της ΟΡ.Μ.Α. το Μάιο του 2018 άσκησαν το καθήκον που έχει κάθε ταξικός σύντροφος απέναντι στο αστικό κράτος και τους φασίστες, με την παρέμβασή τους στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Να κλείσει τώρα η φασιστική συμμορία “Άγιος Νικόλαος”, να δυναμιτίσουμε το κράτος που γεννά τους φασίστες.

Φ.Π.