Η Αριστερή Κίνηση Ιλίου καταγγέλλει την αντεργατική στάση της διοίκησης του Δήμου Ιλίου απέναντι στους εργαζόμενους του Δήμου.

Η απόφαση της μειοψηφίας του δημάρχου κ. Ζενέτου να αμφισβητήσει την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τους εργαζόμενους και τις απαιτήσεις τους απέναντι στο δήμο πρέπει να καταγγελθεί από όλους τους εργαζόμενους.

Η δικαστική απόφαση δίνει εντολή για την αποπληρωμή των συγκεκριμένων οφειλών, οι οποίες αφορούν περίπου 80 εργαζόμενους και ανέρχονται σε 151.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος και η μειοψηφία του επιμένουν να εφεσιβάλλουν την απόφαση με σκοπό να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν την αποπληρωμή των εργαζομένων.

Η στάση των δημοτικών παρατάξεων πρέπει να είναι ξεκάθαρη.
Πρέπει να υποστηριχτεί η θέση των εργαζομένων, να ακυρωθεί κάθε πρόθεση ή πράξη προσφυγής στο Εφετείο και να εκτελεστεί η απόφαση του δικαστηρίου για αποπληρωμή των οφειλών στους εργαζόμενους.

Καμμία απουσία δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων από την διαδικασία της ψηφοφορίας στο ΔΣ του Δήμου δεν πρέπει να γίνει το πρόσχημα και να αφήσει περιθώρια για αμφισβήτηση της εκτέλεσης της απόφασης του δικαστηρίου σε όφελος των εργαζομένων.

Στην πρώτη σχετική διαδικασία ψηφοφορίας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Αυγούστου 2020, μόνο η “Αριστερή Κίνηση Ιλίου” και η “Λαϊκή Συσπείρωση” υποστήριξαν χωρίς “ναι μεν αλλά” την άμεση εκτέλεση της δικαστικής εντολής για αποπληρωμή των εργαζομένων και καταψήφισαν την πρόταση αμφισβήτησής της με παραπομπή της υπόθεσης στο Εφετείο.

Η δήθεν ”φιλεργατική” πρόταση του δημάρχου ήταν ότι ζήτησε -ουσιαστικά απαίτησε- από τους δημοτικούς του συμβούλους να δηλώσουν αποχή!!
Η παράταξη της Ν.Δ “Δημοτική Ισοπολιτεία”, δήλωσε “παρών” δια της… απουσίας της!!! δηλαδή ψήφισε ενάντια στους εργαζόμενους.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Αλληλέγγυα Πόλη”, με νοητικά άλματα του επικεφαλής της απέφυγε να πάρει θέση, εν προκειμένω ψήφισε αρνητικά.
Τέλος το “Ασυμβίβαστο Ίλιον” δεν ξεκαθάρισε την θέση του αφού ο επικεφαλής κ. Κουτσιανάς απεχώρησε λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και ο δημοτικός του σύμβουλος κ. Χρόνης δεν τοποθετήθηκε[;] επί του θέματος.

Αναμένουμε…

ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου [ΑΡ.Κ.Ι]

Δημήτρης Γεωργίου – Δημοτικός Σύμβουλος