ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY EEK ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY EEK ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την στιγμή που οι Ευρωπαίοι κεφαλαιοκράτες ,με προεξάρχοντα τον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό των Μέρκελ-Σόιμπλε, εκβιάζουν και προσπαθούν να στραγγαλίσουν τον ελληνικό λαό η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο δηλώνει έτοιμη να «συμβιβαστεί» μέσα στα απαράδεκτα πλαίσια των προτάσεων Μοσκοβισί, αλλά κι αγκαλιάζει την ελληνική κεφαλαιοκρατία, προτείνοντας σαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας….τον “Πάκη”-Προκόπη Παυλόπουλο, ιστορικό στέλεχος της Δεξιάς, τον εκπρόσωπο του καραμανλισμού και εκλεκτό της ομάδας Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, τον άνθρωπο που ψήφισε και στήριξε όλα τα μνημόνια και ήταν ο αρμόδιος υπουργός όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος!

Δεν πρόκειται απλά για επικοινωνιακό τρυκ ή μια «αθώα» τακτική για να κερδηθούν

οι εκ δεξιών επικριτές της κυβέρνησης. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κουβάλησε στην κυβέρνηση τους ακροδεξιούς ψεκασμένους του Καμμένου, επιλέγει συνειδητά να «ρίχνει γέφυρες» ταξικής συνεργασίας με τους δήμιους του ελληνικού λαού, την ίδια την αστική τάξη, κάνοντας δήλωση νομιμοφροσύνης και δίνοντας υπόσχεση καλής διαγωγής. Προειδοποιούμε πως αυτή η δήλωση συμβιβασμού και υποτέλειας, είναι το προανάκρουσμα νέων «συμβιβασμών», δηλαδή νέων βασάνων για το

υς εργάτες και το λαό της χώρας.

Η απόφαση της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου και του Μεγάρου Μαξίμου πάρθηκε πίσω από την πλάτη των μελών και υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καν να ρωτηθούν τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος. Πάνω από όλα φτύνει τα μούτρα όχι μόνο τους αριστερούς αλλά και τον λαό που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ανατρέποντας το κόμμα του Προκόπη Παυλόπουλου.

Το ΕΕΚ καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τιμήσουν το λαό που τους ψήφισε καταψηφίζοντας απόψε το βράδυ την υποψηφιότητα Παυλόπουλου. Καλεί τον ελληνικό λαό να μην επαναπαυτεί ούτε στιγμή, να συνεχίσει να πλημμυρίζει τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, ακυρώνοντας στη πράξη τα επικίνδυνα αριστεροδεξιά ζιγκ-ζα

γκ της κυβέρνησης.

Ενάντια στους ταξικούς συμβιβασμούς, ποτέ ξανά σκυμμένο κεφάλι στους Έλληνες και ξένους δυνάστες μας! Να ανοίξουμε τον δρόμο  προς την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη!

18/2/2015