ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
 
 
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται αλληλέγγυο στον ηρωικό αγώνα που δίνει στις φυλακές ο κρατούμενος Σπύρος Στρατούλης. Ο Σπύρος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11 Νοέμβρη, έχοντας ήδη καταπονήσει επικίνδυνα τον οργανισμό του. Διαμαρτύρεται για την διακοπή των αδειών εξόδου που του επέβαλλε το απάνθρωπο καθεστώς της φυλακής, αλλά και για τη διαφαινόμενη παράταση της κράτησης του με σαθρές κατηγορίες, λόγω των πολιτικών σχέσεων που έχει αναπτύξει όλ’ αυτά τα χρόνια με στέκια κι εγχειρήματα της Θεσσαλονίκης.
Ο Σπ. Στρατούλης είναι έγκλειστος από τα 17 του, εδώ και 22 χρόνια. Αντί να υποταχθεί, πρωτοστάτησε σε όλους τους αγώνες μέσα στη φυλακή, σε εξεγέρσεις, απεργίες πείνας, διαμαρτυρίες, ενάντια στις συνθήκες κράτησης, για αλληλεγγύη σε άλλους κρατούμενους κλπ. Ενώ οι ανθρωποφύλακες τον εκδικούνται γι’ αυτή την ανυπόταχτη αγωνιστική του στάση, αυτός δίνει ένα μάθημα αξιοπρέπειας προς όλους, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή.
Για οτιδήποτε συμβεί στο Σπ. Στρατούλη, ένοχοι θα είναι η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου, του υπ. Προστασίας του Πολίτη Δένδια και του υπ. Δικαιοσύνης Αθανασίου. Ένοχοι θα είναι οι μπάτσοι, οι δεσμοφύλακες, οι δικαστές κι εισαγγελείς, όλος ο κρατικός εσμός που «βασιλεύει» σε μια κοινωνία-φυλακή, εξαθλίωσης και καταπίεσης, για εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς. Μερίδα του λέοντος αυτής της κατάστασης, λαμβάνουν οι αποκλεισμένοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κι οι κρατούμενοι των φυλακών, με τις συνθήκες κράτησης τα χρόνια της κρίσης να έχουν επιδεινωθεί στο έπακρο, όσον αφορά τόσο στους όρους διαβίωσης, όσο και στο ζήτημα των δικαιωμάτων κι ελευθεριών.
Να σταθούμε δίπλα στους αγώνες των κρατουμένων ενάντια σε κράτος κι ανθρωποφύλακες. Αγώνας μέχρι τέλους όλων των καταπιεσμένων, μέσα κι έξω από τις φυλακές, ενάντια στο σύστημα του εγκλεισμού, του αποκλεισμού και της βαρβαρότητας.
Μέχρι να γίνει πραγματικότητα μια κοινωνία ελευθερίας χωρίς εκμεταλλευτές κι εκμεταλλευόμενους, χωρίς φύλακες και φυλακισμένους.
 
Άμεση απόσυρση των σαθρών κατηγοριών ενάντια στο Σπύρο Στρατούλη.
Να του επαναχορηγηθούν οι άδειες εξόδου που του έχουν εκδικητικά αφαιρεθεί.
 
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
07/01/2014