ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΓ ΕΕΚ: Ο ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΙ Η ΦΑΡΣΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΓ ΕΕΚ: Ο ΑΓΩΝΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ ΚΙ Η ΦΑΡΣΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΕΚ, 9 Δεκεμβρίου 2014
 

Ο αγώνας  ζωής του Νίκου Ρωμανού κι η φάρσα  εκλογής Προέδρου

     Φυσάει ξανά ο άνεμος του Δεκέμβρη, ο  αέρας της λευτεριάς  που για χάρη της δίνει την ζωή του ο Νίκος Ρωμανός. Η κυβέρνηση, όμως, των επίδοξων φονιάδων του θεωρεί τη ζωή του  νεαρού αναρχικού επαναστάτη  ανάξια λόγου. Την νοιάζει μόνο η  δικιά της επιβίωση.  

     Λαομίσητη για τα δεινά που μας συσσώρευσε κι συσσωρεύει, στημένο λεμόνι ακόμα και για τα αφεντικά της  στην ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, έντρομη μπροστά στην οργή, την αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας και σε  μιαν επερχόμενη εξέγερση που δεν θα μπορεί να ελέγξει, προσπαθεί να ξεφύγει με την φυγή προς τα εμπρός, βάζοντας το στα πόδια με την φάρσα της εσπευσμένης εκλογής Προέδρου.  

    Τον Δεκέμβρη του 2008 κάηκε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της πλατείας Συντάγματος μπροστά στην Βουλή . Τον Δεκέμβρη του 2014  θα καεί από την ίδια την Βουλή το θλιβερό ομοίωμα ενός Προέδρου της Δημοκρατίας τους. Μιας δημοκρατίας  που βρωμάει φασισμό, γι’ αυτό και δολοφονεί το Νίκο Ρωμανό.  

       Τον δρόμο της εσπευσμένης εκλογής, τους τον υπέδειξε, δηλαδή, τους τον επέβαλε η ίδια η ΕΕ, το Μεγάλο Αφεντικό. Με τα νέα μέτρα κοινωνικού  κανιβαλισμού που απαίτησε  από την κυβέρνηση που φεύγει αλλά κι από αυτήν που έρχεται και  την οποία επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα  μαίηλ   μεταξύ τρόικας και  κυβέρνησης Σαμαρά είχαν τελικό αποδέκτη τον Τσίπρα.

       Όσα μαγειρέματα να κάνουνε, όσους αποστάτες  και να εξαγοράσουν το μόνο που θα καταφέρουν είναι να  κατεδαφίσουν στα μάτια του λαού  την ήδη αναξιόπιστη και  διάτρητη  παράγκα του αστικού κοινοβουλευτισμού.  Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει, όμως: την αποστασία του 1965 την ακολούθησαν όχι μόνο τα Ιουλιανά της λαϊκής οργής αλλά κι η απριλιανή δικτατορία των στρατοκρατών της CIA.  Χρειάζεται επαγρύπνηση, κλιμάκωση της πάλης ενάντια σε κράτος και παρακράτος που δουλεύουνε μαζί και μας φτιάχνουν αλυσίδες, ενάντια στον υπαρκτό φασισμό και τους επίδοξους δικτάτορες.  

          Δεν  αναθέτουμε τίποτα και ποτέ σε κανένα σωτήρα κι ούτε εναποθέτουμε  τις ελπίδες  μας στις κάλπες, σε οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση με  ή χωρίς αριστερό πρόσημο.  Μας ζητούν ήδη και θα μας ζητήσουν  επίμονα μέχρι αηδίας να διαλέξουμε ανάμεσα στον καλλίτερο “διαπραγματευτή” της ζωής μας με την τρόικα , μετά την υποτιθέμενη δίμηνη παράταση που έδωσε.  Λέμε ξεκάθαρα κι ασυμβίβαστα:   

    Η ζωή μας και η ελευθερία μας  είναι αδιαπραγμάτευτες!  

    Τα μνημόνια θα τα σκίσει όχι ο νικητής των  εσπευσμένων εκλογών αλλά η νικηφόρα Γενική Πανεργατική Απεργία Διαρκείας!  
 
    Το χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους θα το καταργήσουν οι ίδιοι οι εργάτες κι ο   επαναστάτης λαός, με τα δικά τους όργανα αυτοοργάνωσης κι εξουσία!      

     Με την  Δημοκρατία των δικών τους Συμβουλίων- την εργατική εξουσία και την κοινωνική επανάσταση στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό!

     Συνεχίζουμε στον δρόμο του Δεκέμβρη και  παλεύουμε να δώσουμε μια επαναστατική απάντηση στην κρίση σήμερα.  

     Πρέπει να κλιμακωθεί το κίνημα αλληλεγγύης  στο Νίκο Ρωμανό, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις παντού!

Το ΕΕΚ θέλει να συζητήσει όλα τα ζητήματα της εκρηκτικής συγκυρίας, με σκοπό την συλλογική επεξεργασία της  επαναστατικής απάντησης. Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις της επαναστατικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου και τις καλούμε σε ανοικτό διάλογο, στην εκδήλωση -συζήτηση που οργανώνουμε  στις 15 Δεκεμβρίου, στις 7 μμ. στην Νομική.