ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 'ΜΑΡΙΔΑ' ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

MAXOMENH APIΣTEPH ΔYNAMH ANATPOΠHΣ ΔAΦNHΣ -YMHTTOY

 

Το απαίσιο γεγονός του εγκλεισμού και βιασμού της νεαρής φοιτήτριας στην οδό Οθωνος στην περιοχή μας φέρνει  με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια όχι μόνο την ανάγκη να καταδικαστούν τέτοια απάνθρωπα εγκλήματα αλλά και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των γυναικών σε μια απόλυτα ανδροκρατική καπιταλιστική κοινωνία.

 

Ο βιαστής-εξουσιαστής οδηγείται στην δικαιοσύνη και παρά την γενική κατακραυγή διαπράττει δεύτερο βιασμό ξεφτιλίζοντας το θύμα λέγοντας «ό,τι έγινε, έγινε γιατί τα ήθελε» (το θύμα).

 

Από την άλλη τα σαρκοβόρα ΜΜΕ πιστά στο δόγμα «τρόμος, αίμα, σπέρμα»  συναγωνίζονται σε αποκλειστικότητες και έχουν μετατρέψει την Δάφνη σε ζωντανό στούντιο όπου ο κάθε γείτονας, η κάθε ξαδέλφη, ακόμη και η κάθε πρώην σύντροφος του βιαστή ή και το σκυλάκι του έχουν την τιμητική τους.

 

Τυφλός, υπέρβαρος, ΑΜΕΑ, ψυχολογικά προβλήματα, οι δημοσιογράφοι κάνουν προσπάθεια να ερμηνεύσουν  από τα τηλεπαράθυρα την συμπεριφορά του βιαστή.

Όχι λοιπόν, δεν είναι βιαστής επειδή είναι τυφλός, χοντρός ή ΑΜΕΑ. Είναι βιαστής σκέτο. Είτε είναι Έλληνας στη Δάφνη, είτε πακιστανός στην Πάρο, είναι βιαστής γιατί νομίζει πως… «τον παίρνει να βιάζει».

 

Η κάθε γυναίκα μπορεί να ήταν στη θέση της άτυχης φοιτήτριας. Σε κάθε γονιό μπορεί να τύχει στο παιδί του.

 

Υψώνουμε τη φωνή μας υπερασπίζοντας τα δικαιώματα όχι μόνο των γυναικών αλλά και κάθε καταπιεσμένου και ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των καταπιεστών.

 

Καλούμε επίσης σε συλλογικές δράσεις για να αναδείξουμε την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη αλλά και τις αξίες που έχουμε στην περιοχή μας και που κανένα τέτοιο περιστατικό δεν μπορεί να αμαυρώσει.