ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ.

Αναδημοσίευση από http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html

 
Η Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών καλεί κάθε εργαζόμενο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε άνεργο, κάθε αγωνιστή να σταθεί στο πλευρό των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών. Η κυβέρνηση που απαγορεύει τις απεργίες και επιστρατεύει απεργούς η κυβέρνηση που παρέδωσε σιδηροδέσμιο τον λαό και την χώρα στους τοκογλύφους, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της δικαστικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν το δίκιο των εργαζόμενων. Αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση που μετά από μήνες σκληρού αγώνα των απολυμένων καθαριστριών αναγνωρίζει απερίφραστα το δίκιο τους και διατάζει την επαναπρόσληψή τους.
 
Σύντροφοι εργαζόμενοι,
η δικαιοσύνη τους είναι καλή μόνο όταν κάνει πλάτες στην κυβέρνηση ώστε να κυβερνάει με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Όταν αφήνει ελεύθερα τα ναζιστικά και φασιστικά αποβράσματα που έχουν δολοφονήσει και τρομοκρατήσει μετανάστες και αγωνιστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως το ναζιστικό πρωτοπαλίκαρο Κασιδιάρης. Όταν βγάζει παράνομες της απεργίες μας. Όταν αθωώνει τον επιχειρηματικό και πολιτικό αφρό της αστικής τάξης που ευθύνεται για την ληστεία του αιώνα με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και την καταστροφή δεκάδων χιλιάδων οικογενειών.
 
Όταν όμως η δικαιοσύνη λέει το αυτονόητο, όταν διατάζει την επιστροφή στην δουλειά αντί της απόλυσης τότε κάθε νομιμότητα παύει να υφίσταται. Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ξεκαθαρίζει πως στην εποχή της κρίσης οι δικαστές μόνο μια επιλογή έχουν: να είναι οι παλλακίδες της εξουσίας.
 
Συνάδελφοι συναδέλφισες, οι απολυμένες καθαρίστριες αντιδρώντας σε αυτήν την αδικία συνεχίζουν τον αγώνα του κάνοντας κατάληψη στην πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών. Η αλληλεγγύη μας είναι το μόνο όπλο που έχουν απέναντι στην κυβέρνηση. Ο αγώνας τους, τόσο σημαντικός για όλους τους εργαζόμενους, απαιτεί την παρουσία μας. Η νίκη τους, νίκη όλης της εργατικής τάξης, εξαρτάται από όλους εμάς.
 
Αν η κυβέρνηση περάσει αυτό που θέλει στις συναδέλφισες τότε το πιο μαύρο σκοτάδι θα σκεπάσει όλους τους εργαζόμενους. Ενάντια στις απολύσεις οι εργαζόμενοι δεν θα είναι σε θέση να ασκήσουν ούτε καν τα δικαιώματά τους σαν πολίτες και να προσφύγουν στα δικαστήρια.
 
Ο αγώνας των καθαριστριών πρέπει να δικαιωθεί. Αυτή η μάχη είναι μάχη κάθε εργαζόμενου.
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
–          ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ
–          ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ
–          ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
–          ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ
 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών