ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΖΩΗ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα στέκεται στο πλευρό των προσφύγων, θύματα μιας ανθρωπιστικής τραγωδίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην ίδια την Αθήνα. Ταυτόχρονα εκφράζει την οργή του, για τη στάση τοπικών αρχόντων, τμημάτων του αστικού πολιτικού προσωπικού, που για άλλη μια φορά, δημιουργούν τρομοκρατικό κλίμα περί υγειονομικών βομβών, ενώ φαίνεται να ανησυχούν για την τουριστική εικόνα των νησιών, νησιών ρημαγμένων ήδη από την ανεργία και την εσωτερική μετανάστευση.

Οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή, η προσφυγιά σε όλο τον κόσμο, είναι αποτέλεσμα της ιστορικής παρακμής του καπιταλισμού, του συστήματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, της πολιτικής του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού σε όλο τον κόσμο, που ρημάζει ολόκληρες περιοχές τόσο με τους πολέμους και τις επεμβάσεις του, όσο και στον καιρό της «ειρήνης», του καθημερινού κοινωνικού ταξικού πολέμου. Όταν εκατομμύρια εργάτες στον κόσμο αμείβονται με ενάμιση δολάριο την εβδομάδα, με τις αυτοκτονίες από τις εκατόμβες των ανέργων, με τη χρησιμοποίηση του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού. Είναι ενιαίο το νήμα του αίσχους και των εγκλημάτων του κεφαλαίου απέναντι στους πρόσφυγες, από τη Λαμπεντούζα και το Φαρμακονήσι, και από το Καλέ μέχρι το Γιβραλτάρ

Αυτή την πολιτική σχεδίασαν, εφάρμοσαν και συνεχίζουν  εφαρμόζουν ΗΠΑ και Ε.Ε., όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη. Αυτή την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία 25 χρόνια στην Ελλάδα. Αυτή την πολιτική ανέχεται και υπογράφει και η σημερινή κυβέρνηση. Η επιστροφή των προσφύγων, είναι η επιστροφή όλων των «παράπλευρων» απωλειών, ενός συστήματος που μπορεί να γεννά μόνο πόνο και αβεβαιότητα.

Το Ε.Ε.Κ. χαιρετίζει ταυτόχρονα τους εκατοντάδες εργαζόμενους και νέους, που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Και είναι αλληλέγγυοι, γιατί είναι οι ίδιοι, είμαστε οι ίδιοι που το κεφάλαιο επιχειρεί να μας καταστήσει πρόσφυγες από κάθε όνειρο για τη ζωή.
Να καταγγελθούν-ανατραπούν οι συνθήκες Δουβλίνο 1 και 2, που καθιστούν επικερδή επιχείρηση τον εγκλωβισμό των προσφύγων σε χώρες που δεν επέλεξαν να είναι όμηροι.

Να διευκολυνθούν με κάθε μέσο από την κυβέρνηση για να φτάσουν στους τόπους προορισμού τους.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και της Ε.Ε., να τους παρασχεθεί πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή και νερό, καταλύματα αξιοπρεπή και ανθρώπινα. Να διευκολυνθούν όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Η πάλη μας υπέρ των προσφύγων, να είναι κοινή ενιαιομετωπική πάλη στη δράση, ως μια ακόμα πλευρά για την εξουσία των εργατών και των κολασμένων σε όλο τον κόσμο, που μόνο αυτή θα βάλει τέλος στον πόνο και την εκμετάλλευση.