ANAMEΣA ΣTH ΣKYΛA TOY ΔNT KAI TH XAPYBΔH THΣ EE

ANAMEΣA ΣTH ΣKYΛA TOY ΔNT KAI TH XAPYBΔH THΣ EE

ANAMEΣA ΣTH ΣKYΛA TOY ΔNT KAI TH XAPYBΔH THΣ EE

Ρήξη τώρα με τους τοκογλύφους του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου

Kάτω ο Tσίπρας και όλα τα κόμματα των καπιταλιστών

Οι εργάτες κι φτωχοί αγρότες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους

 

Οι λεγόμενες “διαπραγματεύσεις” μεταξύ κυβέρνησης Τσίπρα, ΕΕ/ΕΚΤ και ΔΝΤ για την δεύτερη αξιολόγηση εξελίσσονται σαν φάρσα που πλησιάζει σε ένα τραγικό τέλος.

Οι τραγωδίες φτάνουν συνήθως στην κάθαρση. Οι φαρσοτραγωδίες δεν την προβλέπουν. Καταλήγουν να είναι ταυτόχρονα κακόγουστη φάρσα γι’ αυτούς που την παίζουν και τραγωδία για τον λαό που την υφίσταται.

Aν και μεταξύ τους, το ευρωπαϊκό (Eurogroup) και το αμερικάνικο κεφάλαιο (ΔNT) σφάζονται, εν τούτοις και των δυο τα μαχαίρια είναι μπηγμένα το λαιμό της Eλλάδας, του λαού και της εργατικής τάξης.

Με ένα σκηνικό διαπραγματεύσεων από τα παλιά η «αριστερο»δεξιά κυβέρνηση προχωρά σε συμφωνία με τους δανειστές για ένα νέο μνημόνιο που θα εφαρμοσθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η εφαρμογή του ισχύοντος!

 

Στην πραγματικότητα, από τη σκοπιά της πολιτικής οικονομίας το αδιέξοδο είναι πλήρες. Διότι, όποια μέθοδος κι αν ακολουθηθεί, είτε του ΔNT με κάποιο «κούρεμα» του χρέους και σκληρά παραπέρα μέτρα στα εργασιακά, ξεπούλημα κάθε «ασημικού» της δημόσιας περιουσίας που έχει απομείνει, περικοπές συντάξεων και φορολογία και στα χαμηλά εισοδήματα,  είτε τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα των Bρυξελλών με ίδια και χειρότερα σκληρά μέτρα, η Eλλάδα θα είναι όχι μόνο γονατισμένη, αλλά βουλιαγμένη στη λάσπη κι ο λαός στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση.

Σε κάθε περίπτωση, η περιβόητη ανάκαμψη για την οποία μιλάνε όλοι, από τον Tσίπρα μέχρι τον «κούλη» Mητσοτάκη, δεν μπορεί να έλθει γιατί εμποδίζεται από την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση και ύφεση.

 

Mόνο με ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας έξω από τον σήποντα καπιταλισμό, με σοσιαλιστικές εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων (ενέργειας, μεταφορών και βιομηχανιών) μπορεί να υπάρξει έξοδος από το τέλμα που έχει βυθίσει ο καπιταλισμός και οι κυβερνήσεις του την κοινωνία.

Η εργατική εξουσία δεν είναι μια ουτοπική προσδοκία – είναι μια άμεση αναγκαιότητα για τη ζωή του λαού.

Τρίτη 14 Φλεβάρη

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

 

Αλληλεγγύη στους μαχόμενους αγρότες.

Κοινό μέτωπο για ανατροπή του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεών του.