Σε συνέντευξη τύπου στις 4 Σεπτέμβρη στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα παρουσίασε τις θέσεις της.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο των τριών δημοτικών κινήσεων της αντικαπιταλιστικής κι επαναστατικής Αριστεράς, που διεκδικούν το Δήμο της Αθήνας, ως ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωστα Παπαδάκη, κοινωνικό και πολιτικό αγωνιστή στο πλευρό πάντα των θυμάτων της κρατικής καταστολής, με καταλυτικό ρόλο στην καταδίκη των δολοφόνων της εγκληματικής «Χρυσής Αυγής», παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 4/9/23.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι και των τριών κινήσεων, που παρουσίασαν τις θέσεις του σχήματος αναλυτικά. Ο Παναγιώτης Κεφαλληνός και η Κική Μένου από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, ο Πέτρος Κωσταντίνου και η Αργυρή Ερωτοκρίτου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, η Κατερίνα Θανοπούλου και η Ολγα Κλείτσα από την Ανυπότακτη Αθήνα, τόνισαν την σημασία της συμπόρευσης στους αγώνες που δόθηκαν στο Δήμο της Αθήνας σε όλη την προηγούμενη περίοδο και την ανάγκη αυτή να διατηρηθεί και να μην έχει μόνο εκλογικό χαρακτήρα.

Ενάντια στην αστική διαχειριστική λογική νοικοκυρέματος του Δήμου, που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της Αθήνας – βορά στο τουριστικό και κατασκευαστικό κεφάλαιο, για χάρη του οποίου ο Μπακογιάννης λειτούργησε ως στυγνός επιχειρηματίας, η Ανατρεπτική Συμμαχία είναι αποφασισμένη να δώσει τη μάχη τόσο ενάντια στο τοπικό κράτος, το Δήμο της Αθήνας, τον Μπακογιάννη και όσους τον στηρίζουν, την ανύπαρκτη αντιπολίτευση, όσο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το κεντρικό κράτος από το οποίο εκπορεύονται και οι τοπικές πολιτικές. Να δώσει τη μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό που σηκώνουν κεφάλι, να τους συντρίψει με τη συλλογική δράση στο δρόμο αλλά και στην κάλπη. Να γίνει τόπος συνάντησης κάθε αυτοοργανωμένης συλλογικότητας, λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα, κοινωνικών ιατρείων και άλλων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης. Στο πλευρό των προσφύγων και όλων των κατατρεγμένων, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των «αόρατων» για το καπιταλιστικό σύστημα, με όραμα την πανανθρώπινη χειραφέτηση σε μια κοινωνία ελεύθερη από καπιταλιστικά και άλλα δεσμά, όπως τόνισε στην παρέμβασή της η υποψήφια Κατερίνα Μάτσα, στέλεχος του ΕΕΚ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, ίσος μεταξύ ίσων, όπως τόνισε, Κώστας Παπαδάκης έθεσε με σαφήνεια τις βάσεις του συνολικού αγώνα που έχει να διεξάγει η Ανατρεπτική Συμμαχία μέσα σε ένα πολιτικό τοπίο, όπου η επιδρομή του τουριστικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου έχει καταστρέψει την Αθήνα και τις γειτονιές της, όπου η στεγαστική κρίση έχει αποκτήσει ασύλληπτες διαστάσεις, όπου η εμπορευματοποίηση δημόσιων χώρων οδηγεί στην καταστροφή των τόσο αναγκαίων για την ανάσα των κατοίκων της πόλης χώρων πρασίνου.

Στόχοι της Ανατρεπτικής Συμμαχίας, όπως τόνισε, είναι να υπηρετήσει τις ανάγκες του κόσμου που με τους αγώνες του υπερασπίζεται τη ζωή του, του κόσμου της κοινωνικής αλληλεγγύης και του αντιφασιστικού αγώνα καθώς και του κόσμου της Αριστεράς, των οικολογικών κινημάτων και του πολιτισμού.

Πρόκειται για μια κεντρική πολιτική μάχη ενάντια σε μια κυβέρνηση κοινωνικού πολέμου και σε μια δημαρχία ολοκληρωτικής καταστροφής της πόλης της Αθήνας.

Η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα κατεβάζει ένα ψηφοδέλτιο με 107 αγωνιστές και αγωνίστριες για το Δήμο της Αθήνας και 138 για τα 7 κοινοτικά συμβούλια της πόλης.