Έξι αστυνομικοί παραπέμπονται με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες

Με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες παραπέμπονται έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Ασφάλειας). Η υπόθεση του Βασίλειου Μάγγου παίρνει νέα τροπή και ουσιαστικά συνιστά ανατροπή των μέχρι τώρα μεθοδεύσεων. Αρχικά αστυνομία και ανακριτικές αρχές αρχικά δοκίμασαν να υποβαθμίσουν τον θάνατο του Βασίλειου το καλοκαίρι του 2020 σε απλή υπόθεση μονομελούς δικαστηρίου, αν και οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων μιλούσαν για τρομερό ξυλοδαρμό – βασανισμό από τους αστυνομικούς και πέταγμα του βασανισμένου “σαν σακί” στο δρόμο.

Για την αλλαγή του κατηγορητηρίου χρειάστηκε η σταθερή, ατρόμητη επιμονή του πατέρα Γιάννη Μάγγου, οι προσπάθειες των συνηγόρων υπεράσπισης και το ισχυρό κίνημα διαμαρτυρίας που απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Δικαιοσύνη για τον Βασίλειο Μάγγο – Δικαιοσύνη για όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας!

Η ανάρτηση του πατέρα Γιάννη Μάγγου αναφέρει :

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του παιδιού μας Βασίλειου, καθώς με Διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) για τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή

2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή

3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και

4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερις πρώτους).

Όπως αναφέρεται στη Διάταξη, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων για τις πράξεις που κατηγορούνται, εκ των οποίων η πρώτη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων και να εξασφαλιστεί η εμφάνισή τους στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, επιβλήθηκαν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι ήτοι: 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

-Η αλληλεγγύη της κοινωνίας από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει κουράγιο και δύναμη σ εμάς και τους δικηγόρους μας. Ο αγώνας συνεχίζεται.