ΑΛΤΕΡΝΑΤΙΒΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΤΡΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ, ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΑΚ

ΑΛΤΕΡΝΑΤΙΒΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΤΡΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ, ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΑΚ

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη, τα σχήματα και τις οργανώσεις της ΕΑΑΚ

 

Ποιος αποφασίζει για το ποιος είναι

και ποιος δεν είναι  «ΕΑΑΚ» ;

 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως τα προβλήματα του κινήματος πρέπει να  τα λύνει το ίδιο το κίνημα και σε καμία περίπτωση η λύση των προβλημάτων του δεν πρέπει να αφήνεται στο ταξικό – πολιτικό αντίπαλο του.

   Διαφορετική άποψη φαίνεται πως έχει μία μερίδα αγωνιστών της ΕΑΑΚ, η οποία επέλεξε να αφήσει τη δεξιά ΔΑΠ – ΝΔΦΚ να αποφασίσει για το ποιος είναι «ΕΑΑΚ» και ποιος δεν είναι

    Ο λόγος για το σχήμα της ΕΑΑΚ στο Φυσικό Πάτρας (Κρούση).

    Τι έκαναν ακριβώς  τα μέλη της Κρούσης – ΕΑΑΚ;

    Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου του Φυσικού Πάτρας παραμονές των φοιτητικών εκλογών, στις 12 Μάη, πρότειναν να απορριφθεί ο τίτλος του ψηφοδελτίου που κατέθεσε μερίδα διαφωνούντων (πρώην) μελών της Κρούσης – ΕΑΑΚ που έφερε το όνομα «Αλτερνατίβα – ΕΑΑΚ».

    Τα μόνο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου του Φυσικού Πάτρας τα οποία στήριξαν την πρόταση της Κρούσης – ΕΑΑΚ να απορριφθεί ο τίτλος του ψηφοδελτίου «Αλτερνατίβα- ΕΑΑΚ» ήταν εκείνα του ΑΡΔΙΝ και της  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

    Γιατί χρειάστηκε η Κρούση – ΕΑΑΚ τη … ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να αποκλειστεί ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα έφερε και αυτό τον τίτλο «ΕΑΑΚ»; Η Κρούση -ΕΑΑΚ ήθελε να υπερασπίσει τη «διεύρυνση» την οποία κατά πλειοψηφία αποφάσισε με την εκλογική πολιτική συνεργασία με δυνάμεις της  «αριστερής» εθνικιστικής ΑΡΔΙΝ, συγκροτώντας ένα κοινό ψηφοδέλτιο υπό τον τίτλο «Κρούση Φυσικού ΕΑΑΚ – Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας». Ο μόνος τρόπος για να το πετύχει ήταν οι ψήφοι του ΔΣ του Συλλόγου. Και τις βρήκε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

    Έτσι η Κρούση  πέτυχε απόλυτα να «διευρύνει» την ΕΑΑΚ στο Φυσικό Πάτρας προς τα δεξιά σε όλα τα επίπεδα, μιας και όχι μόνο συνεργάστηκε με την «αριστερή» εθνικιστική ΑΡΔΙΝ, αλλά στέρησε  το δικαίωμα σε όσα μέλη της διαφωνούσαν με αυτή την τακτική να κατεβάσουν ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο ΕΑΑΚ στο Φυσικό Πάτρας και, μάλιστα  με τους ψήφους της …δεξιάς ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

     Τι αποδεικνύεται; Πως η  δεξιά «διεύρυνση» της Κρούσης – ΕΑΑΚ στα πλαίσια  του αριστερού φοιτητικού κινήματος (με τη συνεργασία με την ΑΡΔΙΝ) παίρνει σάρκα και οστά μέσω της δεξιάς μετατόπισης ολόκληρης της Κρούσης – ΕΑΑΚ στα πλαίσια ολόκληρου του πολιτικού φάσματος του φοιτητικού χώρου (μέσω της ΔΑΠίτικης ψήφου που εξασφάλισε στο ΔΣ του συλλόγου κατά της «Αλτερνατίβας – ΕΑΑΚ»).

 Χάρη σ’ αυτή την διπλή δεξιά μετατόπιση της Κρούσης – ΕΑΑΚ, οι διαφωνούντες της του εν λόγω σχήματος δεν κατάφεραν να κατεβάσουν ψηφοδέλτιο με τον τίτλο «Αλτερνατίβα – ΕΑΑΚ» και, έτσι, επέλεξαν αναγκαστικά τον τίτλο «Αλτερνατίβα – Επαναστατική Αριστερή Πρωτοβουλία» με τον οποίο και συμμετείχαν στις εκλογές του συλλόγου του Φυσικού της Πάτρας.

    Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν και τα απευθύνουμε πανελλαδικά σε όλους τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ :

  • Είναι το Φυσικό Πάτρας η μόνη σχολή στην οποία δρουν ή ακόμα και κατεβαίνουν  εκλογικά  χωριστά δύο σχήματα της ΕΑΑΚ ;
  • Ήταν το πολιτικό πλαίσιο της «Αλτερνατίβας» κόντρα στο «κεκτημένο» της ΕΑΑΚ, έτσι να δικαιολογηθεί η στάση της Κρούσης να απορρίψει το δικαίωμα των διαφωνούντων μελών της να κατεβάσουν ένα άλλο ψηφοδέλτιο ΕΑΑΚ στο Φυσικό Πάτρας ;
  • Τι σημαίνει η επιλογή αγωνιστών της ΕΑΑΚ να προτιμήσουν τη συνεργασία με τους «αριστερούς» εθνικιστές της ΑΡΔΙΝ έναντι της συνεργασίας με τους επαναστάτες διεθνιστές  που σχημάτισαν το ψηφοδέλτιο της Αλτερνατίβα;
  • Μπορεί να αποφασίζουν δυνάμεις εκτός ΕΑΑΚ -πόσο μάλλον αντιδραστικές παρατάξεις όπως η ΔΑΠ ΝΔΦΚ – για το ποιος είναι «ΕΑΑΚ» και ποιος όχι;

 

Ως Αλτερνατίβα- Επαναστατική Αριστερή Πρωτοβουλία στο Φυσικό Πάτρας συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ταυτότητα της ΕΑΑΚ και  καλούμε όλους τους αγωνιστές, όλα τα σχήματα και όλες τις πολιτικές οργανώσεις της ΕΑΑΚ να πάρουν θέση πάνω σ’ αυτά τα ερωτήματα.

 

Πάτρα 28/5/2015

 

alternativa.fisiko@gmail.com