ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΕΕΚ- ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΕΕΚ- ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με μια γεμάτη παλμό πορεία προς τα γραφεία της Ε.Ε. ολοκληρώθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα και με ανένταχτους αγωνιστές-στριες της Αριστεράς, τη Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη.

Από νωρίς το απόγευμα οι σημαίες και τα πανό των δυνάμεων της επαναστατικής Αριστεράς άρχισαν να πυκνώνουν στον χώρο μπροστά από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ. Τον τόνο έδινε πλειοψηφικά η νέα γενιά, το μέλλον της επερχόμενης κοινωνικής επανάστασης. Όταν σίγησαν από τα ηχεία τα επαναστατικά τραγούδια, ξεκίνησαν οι ομιλίες από πλευράς των οργανώσεων, καθώς και από κοινωνικούς χώρους, αγώνες κλπ.

Πρώτος, κεντρικός ομιλητής από πλευράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Παντελής Βαϊνάς, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, που παρουσίασε την πολιτική πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με στόχους την σύγκρουση και τη ρήξη με κεφάλαιο, Ε.Ε. Ευρωζώνη. Μίλησε για την ανάγκη συγκρότησης μιας ισχυρής δύναμης της επαναστατικής Αριστεράς για την αντιμετώπιση του «μαύρου μετώπου», καλώντας σε ενίσχυση και υπερψήφιση των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε η Μαρία Ξιφαρά, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας και υποψήφια στη Β’ Αθήνας, ο ποιητής Γιώργος Ζιόβας και η ειδικευόμενη γιατρός Αργυρή Ερωτοκρίτου.

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, το ΕΕΚ-Τροτσκιστές εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του, Σάββας Μιχαήλ, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, που συμπύκνωσε την πολιτική πρόταση του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος και τα βασικά σημεία της συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ, τοποθετώντας τα στο σημερινό πλαίσιο όξυνσης της κρίσης του καπιταλισμού, που λόγω της προχωρημένης φάσης παρακμής στην οποία βρίσκεται, γεννά «τέρατα» και τραγωδίες, όπως με τους πνιγμούς και τις χιλιάδες των προσφύγων που ξεριζώνονται καθημερινά από τις εστίες τους. Απεύθυνε κάλεσμα για την άμεση προετοιμασία κι οργάνωση μιας επανασυσπειρωμένης επαναστατικής Αριστεράς σε ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο της εργατικής τάξης, με στόχο τη συντριβή του καπιταλισμού και την εργατική εξουσία.

 

 

 

 

 

 

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, και ηγέτης του ΕΚΚΕ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που κατεβαίνει υποψήφιος στο επικρατείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, ο Σπύρος Κοντομάρης, συνδικαλιστής εργαζόμενος και υποψήφιος Β’ Αθήνας, ο Παναγιώτης Σηφογιωργάκης, δημοσιογράφος και υποψήφιος στην Α Αθήνας, και τέλος ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και υποψήφιος επικρατείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά το πέρας των ομιλιών και χαιρετισμών, ο κόσμος συγκροτήθηκε σε παράταξη διαδήλωσης και σε μπλοκ, και κατευθύνθηκε προς τα τοπικά γραφεία της Ευρώπης-Φρούριο, για να καταγγείλει την εγκληματική πολιτική που καταδικάζει σε θάνατο κατά εκατοντάδες τους πρόσφυγες, τα θύματα του Ιμπεριαλισμού και των παραπροϊόντων του, όπως έγινε με το πρωινό ναυάγιο και πάλι στο Φαρμακονήσι με 34 νεκρούς.

 

 

 

 

 

 

 

Τα πάνοπλα και πολυπληθέστατα ΜΑΤ που περίμεναν τους διαδηλωτές έξω από τα γραφεία της Ε.Ε., έδειξαν αφενός πως αυτή η προεκλογική εκδήλωση δεν είναι σαν όλες τις άλλες, και αφετέρου πως το κράτος έχει «συνέχεια» στον κατασταλτικό ρόλο του, ακόμα και υπό μια υπηρεσιακή κυβέρνηση στην μεταβατική περίοδο προς μια εκλογική αναμέτρηση.

 

 

 

 

Το μήνυμα της βραδιάς ήταν σαφές: ενισχύστε, ψηφίστε την συνεργασία της επαναστατικής Αριστεράς ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ-ανένταχτοι/ες αγωνιστές/στριες!